Versió per a imprimir

L’àrea de Modernització rep el premi de ‘Protecció de Dades 2018” de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades

  • El guardó, al qual s’hi presentaven 30 propostes d’administracions de tot l’Estat, valora les ‘Bones pràctiques en privacitat i protecció de dades personals sobre iniciatives per adaptar-se al Reglament europeu de Protecció de Dades’
  • Iván Martí, diputat de Modernització: “Aquest premi és un impuls per continuar treballant en la transcendental protecció de les dades personals de la ciutadania i un reconeixement pel gran treball que han realitzat totes i tots el qui conformen el departament de Modernització de la Diputació”
Imagen
28/06/2019

El diputat de Modernització, Iván Martí, i el cap del departament de Protecció de Dades i Seguretat de la Informació, Eusebio Moya, han viatjat fins a Madrid per rebre el guardó que ha atorgat l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, en la seua 11a sessió, ‘Bones pràctiques en privacitat i protecció de dades personals sobre iniciatives per adaptar-se al Reglament europeu de Protecció de Dades’. L’Agència ha reconegut l’àrea de Modernització de la Diputació de València pel seu projecte d’assistència a les entitats locals per al compliment de la normativa de protecció de dades, #DivalData.

 

Es tracta de l’esdeveniment més important en l’àmbit estatal en matèria de protecció de dades, una matèria que la Diputació de València ha treballat profusament a través del projecte #DivalData que s’emmarca dins del programa ‘Connecta València’.

 

El responsable de l’àrea de Modernització, Iván Martí, ha assenyalat que aquest premi és “un impuls per continuar treballant per la transcendental protecció de dades de la ciutadania, a més de reconéixer el gran treball que s’ha realitzat per part de totes i tots els qui conformen el departament de Modernització de la Diputació”.

 

També Martí ha volgut remarcar que des d’aquesta àrea “treballem perquè tant pobles grans com menuts puguen comptar amb el que requereix la Llei de la Unió Europea en matèria de protecció de dades”, ha conclòs.

 

Aquest reconeixement que atorga l’Agència Espanyola de Protecció de Dades a la Diputació de València ha estat seleccionat entre 30 projectes presentats per diferents administracions públiques de tot l’Estat espanyol. Eusebio Moya, cap de departament de Protecció de Dades i Seguretat de la Informació i un dels propulsors d’aquest projecte, ha animat a altres diputacions i administracions autonòmiques a abordar projectes similars a #DivalData, que “són imprescindibles perquè les administracions locals puguen dur a terme el compliment de les seues obligacions en matèria de protecció de dades, considerant la falta de recursos que els municipis de menor grandària pateixen”.

 

A l’acte d’entrega de guardons va estar present també la ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, la directora de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, Mar España, i diferents personalitats especialitzades en aquest àmbit.

 

A més, en aquesta sessió també va haver-hi conferències i taules rodones, on un dels ponents fou Eusebio Moya. El cap del departament de Protecció de Dades i Seguretat de la Informació va desenvolupar en aquesta jornada una ponència dirigida als aspectes que cal destacar a l'hora de determinar l'atribució de rols dels qui intervenen en els tractaments de dades personals en l'àmbit de les entitats locals (responsables, encarregat i corresponsables del tractament).

 

El projecte #DivalData s’emmarca dintre del Pla Connecta València

 

El projecte #DivalData, emmarcat dintre del Pla Connecta València, comprén un conjunt d’actuacions d’assistència tècnica, jurídica i organitzativa de la Diputació dirigida a les Entitats Locals de la província amb els objectius de facilitar a les entitats el compliment de la normativa legal de protecció de dades personals; establir unes directrius d’actuació en la matèria el més uniforme possible en el conjunt de les Administracions Locals del territori; així com fomentar una cultura administrativa sensibilitzada amb el respecte al dret fonamental a la protecció de dades de caràcter personal dels ciutadans.

 

A més, el projecte guanyador està conformat per quatre tipus de sots projectes, DivalData-Formació; DivalDalta-Assistència en DPD; DivalData-Recolzament al DPD; i DivalData-Polítiques i normatives.

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet