Versió per a imprimir

L’Escola de Capatassos Agrícoles acosta l’apicultura als seus alumnes

  • La jornada formativa, impartida per personal de l'Oficina Municipal de l'Arbre de València i La Unió, tindrà lloc aquesta setmana
Imagen
12/02/2017

L'Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja acull el pròxim 15 de febrer una Jornada d'Introducció a l'Apicultura, impartida per professionals de l'Oficina Municipal de l'Arbre de València (OMAV) i La Unió de Llauradors i Ramaders, que se centrarà en el “paper fonamental” de les abelles en la pol·linització dels ecosistemes.

 

“Les abelles juguen un paper fonamental en la pol·linització de tots els ecosistemes, per la qual cosa és important que els alumnes entenguen el paper que exerceixen en la naturalesa i com gestionar-ho”, ha explicat el director del centre Vital García-Espanya.

 

La formació està dirigida als alumnes de primer i segon del cicle mitjà de Producció Agroecològica, i els del cicle superior de Paisatgisme i Mitjà Rural també assistiran a la part teòrica.

 

Quant a les ponències, Santiago Uribarrena (Coordinador de l’OMAV) presentarà la jornada, Rafael Todolí (OMAV) farà una aproximació biològica sobre les abelles en la ciutat i Carlos Muñoz (Sector Apícola, La Unió) se centrarà en l'apicultura ecològica.

 

Després d'una taula redona en la qual participaran els ponents, les jornades continuaran amb una part pràctica, un taller d'apicultura impartit per Enrique Dobón, Vicente Pradas i Rafa Morales (tots ells de l’OMAV).

 

La Diputació de València, de la qual depèn l'Escola de Capatassos, és col·laboradora de la jornada amb La Unió. L'organització és a càrrec de València en Verd, l'Ajuntament de València i l’OMAV.

 

 

Escola de Capatassos Agrícoles

 

L’Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja té una experiència de 60 anys impartint FP Agrària al llarg dels quals s'han format grans professionals que ocupen en l'actualitat càrrecs rellevants en el sector agrari, paisatgista i forestal.

 

Tots els cicles tenen una durada de dos cursos lectius, sent presencials excepte l'últim trimestre del segon curs on es realitzen pràctiques en empreses del sector Agrari-Forestal dins de la Comunitat Valenciana, puntualment en altres Comunitats Autònomes i progressivament en Països de la UE a través dels programes Erasmus.

 

L’Escola disposa de 30.000 m2 de camps de cultiu, fruiters, hivernacles i jardins per a la realització de pràctiques, tant manuals com d'ús de maquinaria agrícola. Disposa així mateix de laboratoris de fitopatologia i fitotècnia, biblioteca i aules-taller de botànica, floristeria, informàtica, jardineria, medi ambient, mecànica i regs.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet