Versió per a imprimir

L’Etno, Museu Valencià d’Etnologia, adapta la seua programació al descofinament

  • Després del tancament dels museus el passat dia 13 de març, l’ETNO ajusta la seua programació a les fases previstes per al desconfinament i treballa per a una propera reobertura ordenada de portes
  • Xavier Rius: “En tots estos dies el personal del museu ha reaccionat de manera molt positiva i proactiva, estan reorganitzant els calendaris d’activitats i ja es preparen per a la tornada”
Imagen
08/05/2020

L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia, i altres museus de la Diputació de València tancaren de manera conjunta, i per imperatiu de l’estat d’alarma, el passat dia 13 de març. Un dia abans el museu inaugurava, ja amb fortes restriccions de públic, l’exposicióLa tradición desvelada. Indumentaria tradicional de Alcublas, una exposició que ha quedat també confinada per l’excepcional situació provocada per la pandèmia i que ara comença a desescalar-se. Esta mostra podrà ser visitada de nou en breu.

 

Igualment, quedaren posposades les inauguracions de les noves sales permanents del museu i l’exposició sobre la mort, Faltar o morir. La tradicional Cantà fallera del barri del Carme, feta amb la col·laboració de l'Associació d'Estudis del Cant Valencià, tampoc va poder realitzar la seua setena edició.

 

Així mateix, s’havia previst atorgar el IX premi d’antropologia Joan Francesc Mira, i estava molt avançat el programa d’exposicions itinerants que es mouen per tot el territori valencià, els tallers per famílies, les visites escolars i els cicles En veu alta a la Biblioteca, Café i Antropologia, tots dos fets des de la biblioteca del museu.

 

Per al diputat de cultura, Xavier Rius “no cal insistir en el transtorn que ha suposat alterar tots els programes i activitats orientades al públic, però he de dir que el personal del museu ha reaccionat de manera molt positiva i proactiva. Estem ja reorganitzant les activitats per a una propera tornada a la normalitat”.

 

Durant els mesos de confinament l’equip de L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia, ha continuat amb el seu treball d’investigació i exploració de nous projectes per al futur.

 

El director del museu, Francesc Tamarit, ha volgut agrair el gran esforç del personal del museu en adaptar tota la programació del que queda de l’any, i que sense dubtes, portarà noves sorpreses per al públic. Així, en l’àmbit de la museografia el museu està finalitzant els treballs d’adaptació de la nova exposició permanent que porta per títol No és fàcil ser valencià, al qual s’ha dedicat un especial esforç en el disseny i adaptació de continguts en estos dies de confinament.

 

A més, l’ETNO està desenvolupant el projecte d’una exposició sobre les muixerangues on es tractarà la seua presència en determinades festes populars, l’organització dels esdeveniments i el fet associatiu que dona suport a estes manifestacions tan significatives per als valencians.

 

Per últim, s’han ultimat els treballs per a reconvertir en itinerant l’exposició Prietas las filas. Vida quotidinana i franquisme, exposició que va assolir un considerable èxit de públic en les sales del museu i ara eixirà a itinerar pels municipis valencians.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet