Versió per a imprimir

La Biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia presenta «Zoos humanos, ethnic freaks y exhibiciones etnológicas»

  • Hasan G. López, autor del llibre, participa al cicle #EnVeuAlta a la Biblioteca per parlar de la seua darrera publicació
Imagen
24/03/2017

El proper dimecres 29 de març, a les 19:00 hores, la Biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia acollirà una nova sessió del cicle de presentacions #EnVeuAlta a la Biblioteca. En aquesta ocasió el protagonista serà Hassan J. López, qui presentarà el seu llibre, Zoos humanos, ethnic freaks y exhibiciones etnológicas: una aproximación desde la antropología, la estética y la creación artística contemporánea.  Un treball que analitza el fenomen que alguns autors descriuen com "zoològics humans", el significat d'aquestes exhibicions humanes en el seu context i els discursos que ha generat en la contemporaneïtat, així com la voluntat de resposta crítica col·lectiva sobre la influència d'aquestes exposicions als nostres esquemes de percepció de les societats extraeuropees i els estereotips culturals en general.

 

Aquest títol obri la nova col·lecció Concreta textos que l'Editorial Concreta dedica a la publicació de treballs d'investigació de caràcter interdisciplinari. Les editores, Nuria Enguita i Laura Vallès, acompanyaran a l'autor en la presentació, així com també ho farà Beatriz Santamarina, professora titular d'Antropologia de la Universitat de València, qui exercirà com a presentadora del volum.

 

Amb motiu d'aquest acte, la Biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia ha preparat, juntament amb Hassan G. López i dos alumnes del Màster en Fotografia, Art i Tècnica de la Universitat Politècnica de València, Ali Atrees i Julia Castelló, una mostra documental i bibliogràfica a la sala Espai Obert de la Biblioteca. En la mateixa es podran visitar una bona representació de fotografies, postals, gravats i publicacions sobre les exhibicions humanes de finals del segle XIX i principis del XX.

 

Així mateix, el públic assistent tindrà accés a lectures sobre aquest tema que formen part dels fons de la Biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia. L'horari de visita entre setmana coincideix amb l'obertura de la Biblioteca, de dilluns a dijous de 8:30 a 14:30 hores, dimarts i dijous fins les 18:00 hores i els divendres fins les 14:00 hores. Els caps de setmana en el mateix horari que la resta del museu, de 10:00 a 20:00 hores.

 

Hasan G. López és doctor en Filosofia i llicenciat en Filosofia i Antropologia Social i Cultural, i professor associat de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la Universitat de València i del Màster en Fotografia, Art i Tècnica de la Universitat Politècnica de València.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet