Versió per a imprimir

La Casa de la Marquesa de Gandia obri les seues portes als tresors artístics de la Diputació de València

  • El president, Jorge Rodríguez, inaugurarà aquest dilluns l'exposició ‘Memòria de la Modernitat’ en la capital de La Safor, que compta amb peces de Sorolla, Pinazo i Equip Crònica, entre uns altres
  • Més de 25.000 persones han visitat ja la mostra itinerant de la corporació al seu pas per Requena i Alzira
Imagen
25/03/2018

Gandia acull a partir de demà l'exposició ‘Memòria de la Modernitat’, la mostra itinerant que exhibeix més d'un centenar d'obres dels fons artístics de la Diputació de València. Fins al mes d'agost es podran veure en la Casa de Cultura Marquès de González de Quirós obres de Sorolla, Pinazo, Benlliure, Carmen Calvo, Miquel Navarro i Equip Crònica, entre uns altres.

 

Més de 25.000 persones han passat per Requena i Alzira per a veure la mostra, que fa escala a Gandia en plena Setmana Santa i que després viatjarà a Ontinyent, Torrent i Sagunt. El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, que inaugurarà la mostra en la capital de La Safor, subratlla que amb aquest projecte es compleix amb “una de les principals apostes d'aquest equip de Govern, que és dignificar la institució i acostar-la a la ciutadania”.

 

Entre les novetats de l'edició de Gandia estan quadres com ‘Lázaro i el ric Epulon’, de Fernando Viscaí Albert, un nu femení d'Ignacio Pinazo o ‘L'Intrús’, d'Equip Crònica, referent en el pop art a Europa i que ofereix una nova versió de ‘El Guernica’ de Picasso. També es mantenen obres emblemàtiques de la identitat valenciana com són ‘El Palleter’, de Sorolla, o ‘L'últim dia de Sagunt’, de Francisco Domingo.

 

En total, prop d'un centenar de peces que abans de res “posen de manifest la modernitat d'una institució que amb aquesta mostra ha ajudat a reescriure la història de l'art valencià”, segons els experts de la Universitat de València que han participat en la selecció de les obres. Al costat de ‘Memòria de la Modernitat’, hi haurà una mostra paral·lela, ‘Coneix la Diputació’, que dóna a conèixer als ciutadans la història i els serveis que presta la institució.

 

A més, s'han organitzat una sèrie d'activitats complementàries com visites guiades teatralizadas, taules redones, concerts, diàlegs amb obres o tallers infantils per a ajudar als xiquets a descobrir l'art. La inauguració serà aquest dilluns 26 de març en la Casa de Cultura Marquès González de Quirós (coneguda com a Casa de la Marquesa) a les sis de la vesprada.

 

NOTA ALS MITJANS

 

Dia: Dilluns, 26 de maç de 2018

Lloc: Ajuntament de Gandia. Plaça Major, 1

Hora: 17.45 hores

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet