Versió per a imprimir

La Diputació acosta els seus tresors artístics a tots els racons de Requena-Utiel

  • La Corporació estableix 4 rutes d'autobusos perquè veïns de tota la comarca puguen contemplar l'exposició ‘Memòria de la Modernitat’ a Requena, amb una selecció del patrimoni provincial
Imagen
20/08/2017

Fer possible que qualsevol habitant de la comarca de Requena-Utiel, des d'un municipi gran fins a aquell procedent d'una pedania o un llogaret puga conèixer de primera mà el patrimoni artístic de la Diputació de València. És el principal objectiu de les rutes d'autobusos que la institució provincial ha engegat perquè els veïns de la comarca gaudiren de les exposicions ‘Memòria de la modernitat’ i ‘Coneix la Diputació’.

 

Han sigut un total de quatre rutes, que han recorregut San Antonio, San Juan, Roma, El Derramador, El Azagador, Campo Arcís, Casas del Río, Hortunas, Villagordo i Caudete de las Fuentes. Al voltant de 250 persones d'aquests llogarets i municipis han contemplat les obres de Sorolla, Pinazo o Benlliure, entre uns altres, que s'exposen en el Museu Florencio de la Font de Requena. També han conegut més d'a prop una institució com la Diputació de València en la mostra instal·lada paral·lelament en el Temple de Sant Nicolás.

 

Els organitzadors parlen d'un gran acolliment per part dels visitants, amb alta expectació i gran interès dels veïns i veïnes que s'han sumat a aquesta iniciativa. Especialment destacable ha sigut l'interès despertat en els municipis més xicotets, així com en els llogarets. De fet, en alguns casos s'ha hagut d'ampliar el nombre de visites per la gran afluència de públic, un aspecte que posa de manifest l'atractiu de la proposta.

 

La iniciativa s'ha programat com a activitat paral·lela, en el marc de les accions dutes a terme a Requena amb motiu de l'arribada al municipi del programa ‘La Diputació als Comarques’, en el qual s'inscriuen les mostres ‘Memòria de la modernitat’ i ‘Coneix la Diputació’, exposicions que recorreran de forma itinerant diferents capitals de la província en els pròxims dos anys i que tenen com a objectiu acostar el patrimoni artístic, així com la pròpia institució a la ciutadania.

 

D'aquesta manera, les mostres arribaran en els pròxims mesos a Alzira, Gandia, Ontinyent, Torrent i Sagunt. Una iniciativa fruit de la voluntat de la nova Corporació de dignificar la institució i d'acostar el seu patrimoni a les comarques, posant en valor la riquesa artística que s'amaga darrere dels murs de la Diputació, així com les funcions que realitza, la seua finalitat i totes les tasques que duu a terme en la seua assistència als municipis valencians.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet