Versió per a imprimir

La Diputació activa el dispositiu especial d’emergències en carreteres davant l’alerta per pluges intenses

  • Seguí adverteix que les fortes precipitacions podrien causar despreniments, inundacions puntuals i caiguda d'arbres, per la qual cosa no es descarta tallar la circulació en trams de varies vies
Imagen
17/10/2018

L'àrea de Carreteres de la Diputació de València ha activat aquest dimecres el dispositiu especial per emergències, davant l'episodi de pluges intenses que, segons ha alertat el Centre de Coordinació de la Generalitat, s'espera que afecte a la Comunitat Valenciana a partir del dijous.

 

En cas que la persistència i extensió de les precipitacions anunciades arribara a aconseguir els volums anunciats, en alguns casos fins a 200 litres per metre quadrat, la xarxa provincial de carreteres podria veure's afectada per inundacions puntuals o generalitzades, la qual cosa comportaria el tall de determinades carreteres al llarg del cap de setmana.

 

En paraules del diputat de Carreteres, Pablo Seguí, “aquesta situació climatològica adversa pot provocar despreniments de terra i blocs i caiguda d'arbres, per la qual cosa la recomanació general és evitar en la mesura del possible l'ús del vehicle durant el temps que dure el fenomen i que, en el cas d'haver de fer-ho, els usuaris extremen al màxim la precaució”.

 

Les zones més sensibles són aquelles carreteres que creuen llits o barrancs o se situen pròximes a aquests, ja que podrien veure's desbordats i causar inundacions en la via. Especial risc presenten també les zones de talusos, on les pluges poden provocar arrossegaments i despreniments en la calçada. “Aquesta circumstància es considera crítica per a la seguretat vial per l'inesperat de la seua aparició, i podria obligar, amb caràcter preventiu i per a minimitzar al màxim els riscos per als usuaris de les vies, a senyalitzar el tall de diverses carreteres”, ha detallat Seguí.

 

Dispositiu mobilitzat

 

El titular de Carreteres ha afegit que el protocol d'actuació preveu, amb la finalitat de garantir la seguretat de les persones, que tan aviat es constate la necessitat d'impedir la circulació de vehicles per algun tram de carretera es procedirà, per part de les brigades d'emergències, a la senyalització del tall de la carretera i del possible desviament. En aquest sentit, ha explicat que “mentre dure la situació d'alerta, tot el personal de Conservació romandrà mobilitzat de manera que les decisions sobre els corts o senyalitzacions es prenguen tan aviat es considere necessari, a fi d'evitar conseqüències tràgiques”.

 

A més del personal de l'àrea de Carreteres, romandran mobilitzats també durant tot l'episodi el personal de Divalterra, les brigades del qual han rebut la instrucció de posar-se al servei dels ajuntaments per a ajudar en aquelles emergències que pogueren produir-se en els municipis, i el personal del Consorci de Bombers, dependent també de la Diputació de València.

 DescripcióMida
icono application/pdfAnexo-Carreteras Sensibles Gota Fría.pdf239.03 KB
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet