Versió per a imprimir

La Diputació ajuda a Bocairent a prevenir incendis amb un projecte de biomassa i neteja de boscos

  • La iniciativa, inclosa en el programa de Gestió del Talent de la institució provincial, cerca noves fonts energètiques per a lluitar contra el canvi climàtic en el municipi i la comarca
  • La localitat espera instal·lar calderes de biomassa, que aprofitaran com a combustible les restes forestals, en tots els edificis municipals, la primera d'elles en la residència per a majors
Imagen
04/11/2017

El diputat provincial de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, ha visitat el municipi de Bocairent per a conéixer de primera mà el projecte mediambiental que el Consistori està desenvolupant gràcies al programa de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació de València.

 

La iniciativa consisteix en la utilització de biomassa com a font energètica per a les calderes de tots els edificis municipals, una mesura amb la qual s'aprofiten els recursos naturals propis del terme aprofitant el combustible de les zones forestals. Açò suposarà no solament l'aposta per una energia neta més respectuosa, sinó també una reducció del risc d'incendis gràcies a la neteja feta en els boscos.

 

Jose Maria Beneyto, tinent d'alcalde i responsable del projecte a Bocairent, ha explicat que, una vegada ja fet l'estudi en profunditat sobre la seua viabilitat, s'han començat tres línies de treball centrals. D'una banda, es va a dur a terme de manera gradual la conversió de les calderes per a poder utilitzar biomassa, començant per la residència de persones majors.

 

D'igual manera, s'està analitzant tots els aspectes de la generació del propi combustible, tenint en compte elements com la capacitat de regeneració forestal. Finalment, i mantenint l'esperit de sostenibilitat de la iniciativa, es pretén fabricar compostatge emprant la biomassa que no resulte adequada per a generar energia, de manera que no es crearan residus, aprofitant-se durant el procés.

 

El diputat provincial ha felicitat al municipi i al jove postgraduat en Ciències Mediambientals, Carlos Jareño, “per dur a terme un projecte que té com a eix central la sostenibilitat i el respecte al medi ambient i que pot estendre's més enllà de Bocairent, servint d'exemple a la resta de municipis valencians”.

 

Finalment, Nofuentes ha ressaltat així mateix que “la iniciativa té una gran potencialitat per a convertir-se en un nou motor econòmic del municipi, permetent la contractació d'operaris, mentre l'administració pot estalviar en les factures energètiques”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet