Versió per a imprimir

La Diputació ajuda a Cullera a recuperar la seua memòria històrica i defensar els valors democràtics

  • L'escultura Les dos mans de Cullera, obra de Jesús Martín, simbolitza la defensa dels valors democràtics i avança la rehabilitació i museïtzació de l'antic refugi aeri situat en la zona del Faro
  • El diputat Ramiro Rivera compartix amb l'alcalde, Jordi Mayor, la importància patrimonial i cultural d'esta obra subvencionada per la corporació provincial
Imagen
09/02/2021

La Diputació de València ajuda a Cullera a recuperar la seua memòria històrica amb la subvenció d'elements patrimonials com Les dos mans, l'escultura de Jesús Martín situada en la zona del Faro que simbolitza la resistència i la defensa dels valors democràtics. Estes mans orientades cap al cel són el primer pas del procés de recuperació, rehabilitació i museïtzació de l'antic refugi antiaeri de Cullera, previst per a enguany.

 

En paraules del diputat de Memòria Històrica, Ramiro Rivera, “la Diputació estarà sempre al costat dels ajuntaments en aquells projectes que tinguen una línia de suport essencial a la memòria històrica i democràtica”. Rivera ha acompanyat a l'alcalde de Cullera i diputat provincial, Jordi Mayor, en la presentació d'esta escultura que és “una intervenció cultural de gran importància per al record, la justícia i el reconeixement de totes les persones que van lluitar per valors que hui semblen consolidats”.

 

Per part seua, l'alcalde de Cullera, Jordi Mayor, explica que les mans expressen “eixa manera de parar les coses dolentes que ens passen en la vida i que podríem extrapolar a l'actualitat i a la guerra que estem vivint contra un enemic invisible”, i confia que ajuden la ciutadania a superar la pandèmia. La màxima autoritat local destaca el lloc en què se situen les mans, el refugi militar antiaeri que ha sigut sempre “punt estratègic de defensa, des dels atacs pirates fins a la Guerra Civil”.

 

L'escultura és només la primera part del projecte de rehabilitació del refugi a l'entorn del Faro, una actuació amb la qual Cullera “augmentarà el seu patrimoni històric i els recursos turístics de la zona al costat de la Cova del Dragut”. La regidora de Patrimoni Històric, Amparo Jover, afig que és un projecte “en el qual estem treballant en els últims anys i que gràcies a la col·laboració i l'ajuda econòmica de la Diputació s'està fent a poc a poc realitat”.

 

Finalment, Jesus Martín definix la seua obra com “unes mans que ens ajuden a recuperar la memòria històrica en un lloc màgic com és el mirador del Faro”. Les mans són “un escut de protecció contra els continus atacs que han patit Cullera i la Comunitat Valenciana, però també un símbol d'esperança perquè mai tornem a viure situacions similars”.

Les dos mans de Cullera
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet