Versió per a imprimir

La Diputació ajuda a Higueruelas a ampliar el polígon i mantindre els 520 llocs de treball de Power Electronics

  • El president, Jorge Rodríguez, visita junt a l'alcalde, Melanio Esteban, l'àrea industrial del municipi dels Serrans, en la qual la Corporació ha invertit 300.000 euros en els accessos
  • Rodríguez destaca Higueruelas com a exemple de desenvolupament econòmic en l'àmbit rural i aposta per seguir ajudant als municipis valencians amb plans que generen o mantinguen llocs de treball
  • Aquesta legislatura s'executarà el projecte de manteniment i millora de la seguretat de la carretera CV-345 entre Higueruelas i La Yesa, amb una inversió de 2,5 milions en una primera fase ja en licitació
Imagen
06/07/2017

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha visitat aquest dijous Higueruelas, en Els Serrans, on la Corporació provincial ha invertit 300.000 euros per a completar els accessos al polígon industrial, la qual cosa a més de facilitar l'entrada i eixida de camions, ha permès a l'empresa Power Electronics ampliar les seues instal·lacions i donar treball a més de 500 persones.

 

En paraules de Rodríguez, “Higueruelas és un clar exemple de desenvolupament econòmic en l'àmbit rural”. El president ha destacat el treball realitzat en un municipi de 600 habitants que compta amb una empresa, Power Electronics, que dóna treball a 521 persones, la meitat de la seua plantilla a nivell mundial. “Des de la Diputació apostem per ajudar als ajuntaments en tot el que estiga al nostre abast, dins de les nostres competències, per a desenvolupar i modernitzar les àrees industrials, amb la finalitat de mantindre i crear llocs de treball en les nostres comarques”, ha afegit el president.

 

L'alcalde d’Higueruelas, Melanio Esteban, que ha acompanyat al president i als diputats Pablo Seguí, Mercedes Berenguer, Mª Carmen Contelles, Enrique Ortí, Miguel Izquierdo i Miguel Bailach, ha agraït les inversions de la Corporació en el municipi, especialment les que han servit per a completar les tres fases dels accessos al polígon, que “han permès a Power Electronics ampliar les seues instal·lacions, ja que sense l'accés directe amb la carretera, Urbanisme no ens hauria permès ampliar la superfície de l'àrea industrial”.

 

Després de visitar els accessos al polígon, que s'obrin aquest dijous de forma oficial, Jorge Rodríguez i Melanio Esteban, acompanyats pels diputats i una desena d'alcaldes de la comarca dels Serrans, han sigut rebuts pel CEO de Power Electronics, David Salvo, que ha mostrat als responsables de la Diputació l'activitat que duu a terme l'empresa, centrada en la producció d'inversors solars, que converteixen la llum solar que arriba a les plaques en energia elèctrica; engegadors de potència industrials i variadors de velocitat, que regulen el funcionament d'escales mecàniques, per exemple.

 

Des de la seua arribada a Higueruelas “a la recerca d'un lloc en el qual créixer lliurement”, Power Electronics no ha deixat d'ampliar les seues instal·lacions, que en l'actualitat abasten la pràctica totalitat de la superfície del polígon, amb 80.000 metres quadrats. L'empresa és la principal font d'ocupació del municipi i la comarca dels Serrans, i també dóna treball a veïns del Camp de Turia i de València. Power és a més el principal proveïdor d'inversors solars a Anglaterra i en l'actualitat treballa per a diversos països de Sud-amèrica i Estats Units.

 

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha posat en valor aquesta aposta pel desenvolupament econòmic rural que “ajuda a municipis i comarques com Els Serrans, amenaçades pel problema de la despoblació, no solament a subsistir sinó a créixer com a nuclis urbans en els quals es pot tindre una gran qualitat de vida”, i ha animat a altres empreses a “seguir l'exemple de Power Electronics i apostar per les comarques i els municipis valencians com a base d'operacions”.

 

Per la seua banda, l'alcalde d’Higueruelas ha insistit que Power Electronics és “un motor per al desenvolupament econòmic de la comarca, sobretot després que tancaren les fàbriques de fusta i algunes mines de la zona”, encara que ha volgut reconèixer la importància per a l'ocupació local d'altres empreses com Sicamar, que té en nòmina a al voltant de 80 treballadors, i Transvemez, que es dedica al transport nacional de granulats i sílices i compta amb uns 40 empleats.

 

Higueruelas s'ha consolidat com “un poble industrial que conviu amb l'agricultura tradicional”, segons ha explicat l'alcalde, que ha detallat als responsables provincials l'actuació duta a terme amb les ajudes de la Diputació per a crear els accessos al polígon i connectar-ho amb la CV-345. La primera fase, amb una inversió de 100.000 euros, es va centrar en la rotonda a la Yesa, mentre la tercera i última, subvencionada amb un conveni de 130.000 euros a través de l'àrea de Carreteres, ha servit per a salvar el barranc i connectar el polígon i la variant que passa al costat del municipi en un nou tram de 400 metres.

 

Millora de la seguretat en la CV-345 d’Higueruelas a la Yesa

 

A més de la inversió en els accessos al polígon industrial, l'àrea de Carreteres té en període de licitació el projecte de manteniment i reforç de la seguretat en la CV-345, en el tram comprès entre Higueruelas i el Turó de la Nevera en una primera fase, a punt d'adjudicar-se, i entre el Turó de la Nevera i la Yesa en una segona fase que està previst executar abans del final de la legislatura.

 

La intervenció en el tram comprès entre Higueruelas i el Turó de la Nevera inclou el reforç del terreny ferm i millores puntuals, amb un pressupost de licitació de 2,5 milions d'euros, que està previst adjudicar aquest mateix any, segons ha explicat el diputat de Carreteres, Pablo Seguí.

 

465.000 euros en dos anys

 

La inversió en els accessos al polígon són part de l'aportació global que ha fet la Diputació a Higueruelas en aquesta primera meitat de la legislatura, en la qual el municipi dels Serrans ha rebut al voltant de 440.000 euros, més una subvenció de 23.000 euros en tramitació per a millorar la piscina municipal i el projecte de la carretera. A nivell comarcal, la Corporació ha invertit 7,8 milions en Els Serrans.

 

Hi ha imatges disponibles en el FTP de Dival

Jorge Rodríguez, presidente de la Diputación de Valencia.
Jorge Rodríguez, presidente de la Diputación de Valencia.
David Salvo, CEO de Power Electronics.
David Salvo, CEO de Power Electronics.
Melanio Esteban, alcalde de Higueruelas.
Melanio Esteban, alcalde de Higueruelas.
Jorge Rodríguez visita el polígono industrial de Higueruelas.
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet