Versió per a imprimir

La Diputació ajuda a Sollana a crear un portal de transparència a través del seu programa de retenció del talent

  • El municipi també estrena la app ‘Sollana Participa’ i una nova web en una jornada formativa destinada a la ciutadania
  • Bartolomé Nofuentes: “Amb aquest programa nostres joves bolquen el seu coneixement en els seus municipis”
Imagen
11/02/2018

L'Ajuntament de Sollana ha presentat el seu portal de trasparencia, la app ‘Sollana Participa’ i una renovada web municipal durant una jornada celebrada en el centre cultural del municipi. Un treball realitzat a través del programa de gestió i retenció del talent de la Diputació de València que lidera el diputat Bartolomé Nofuentes.

 

El postgraduat en Administració i direcció d'empreses encarregat del projecte, Carles Boscà, ha explicat el funcionament d'aquest portal que ha desenvolupat des de zero, així com de la app, donant a conèixer què informació s'ha pujat i on trobar-la. Entre els 400 documents que ja es poden consultar figuren les retribucions dels càrrecs polítics, contractes signats amb empreses externes, fins a informació sobre subvencions o diferents ordenances  i normatives municipals.

 

Amb aquesta iniciativa, la corporació local d'aquest municipi de menys de 5.000 habitants pretén millorar l'accés de la ciutadania a la informació pública, complint a més amb el 70% de les indicacions de l'Índex de Transparència d'Ajuntaments, així com els requisits exigits per la Llei de Transparència. 

 

El portal, com ha mostrat durant la seua ponència, es caracteritza per un disseny intuïtiu i accessible, “la qual cosa facilita que tota la ciutadania puga usar-ho”, subratlla Carles. A més, la plataforma també inclou un índex de transparència que permet conèixer què requisits es compleixen i en quina mesura, així com aquells que encara estan pendents d'aconseguir-se.

 

Una altra de les actuacions que el jove postgraduat ha dut a terme durant la beca ha sigut el desenvolupament la app ‘Sollana Participa’, una eina que reforça el compromís del consistori per millorar les vies de comunicació i participació de veïns i veïnes, permetent rebre queixes i suggeriments.

 

“Seguint les línies de treball per a fer a l'Ajuntament de Sollana més transparent, també he gestionat les xarxes socials del municipi, he dotat de més contingut a la pàgina web i he cercat subvencions per a projectes de Transparència”, ha conclòs Carles.

 

L'acte, inaugurat per la regidora de Transparència i Participació Ciutadana, Àngela Bosch, ha sigut clausurat per Nofuentes, qui ha ressaltat el paper que està jugant la institució valenciana: “El Pla de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació de València no solament permet que es queden els nostres joves ben formats, sinó també que bolquen els seus coneixements en projectes relacionats amb la seua formació”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet