Versió per a imprimir

La Diputació ajuda a Villargordo a solucionar el problema de subministrament d’aigua

  • Villargordo del Cabriel construirá un depósito de agua potable para abastecer a todo el pueblo con 150.000 euros procedentes del SOM
Imagen
22/08/2018

La preocupació per l'aigua està marcant la destinació de les inversions que Villargordo del Cabriel, un xicotet municipi situat en la comarca de Requena-Utiel, rep a través de la Diputació de València. En aquest cas, la corporació que presideix Francisco Nuévalos destinarà un total de 143.885 euros procedents del pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) a la construcció d'un nou dipòsit d'aigua.

 

Aquesta infraestructura serà fonamental per a proveir d'aigua potable a tot el municipi, i molt especialment en el període estival, quan aquesta localitat triplica la seua població, passant dels 620 habitants als prop de 2.000 en els mesos de juliol i agost.

 

“Portem 40 anys amb aquest problema”, lamenta l'alcalde, que porta denunciant la falta d'aigua “des de sempre”. “Fa vuit anys ja comencem a canviar les canonades, que estaven obsoletes, i ja projectem el nou dipòsit en la zona alta del poble”, explica.

 

Esforç inversor

 

Aquest esforç inversor ha sigut una constant en aquest municipi d'interior, on a més de destinar-se íntegrament el pressupost del SOM es contempla sol·licitar noves ajudes a través del pla bianual contra la sequera de la Diputació, una nova línia de subvencions que recompensa precisament aquest tipus d'actitud responsable en matèria hídrica.

 

De moment, el projecte del dipòsit es troba ja en “fase de redacció” i “si dóna el pressupost”, la intenció és “acabar l'obra abans que concloga la legislatura”, ha anunciat el munícipe.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet