Versió per a imprimir

La Diputació ajudarà als clústers valencians a obtenir finançament europeu

  • El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, es reuneix amb representants de sis de les set agrupacions empresarials valencianes per a establir llaços de col·laboració
Imagen
07/10/2017

Es defineix un AEI-Clúster d'Innovació com la combinació, en un espai geogràfic o sector productiu d'empreses i centres de recerca i de formació, involucrats en un procés d'intercanvi col·laboratiu dirigit a obtenir avantatges derivats de l'execució de projectes conjunts de caràcter innovador. La seua activitat s'organitza entorn d'una branca o sector científic o tecnològic i a un mercat o segment de mercat objectiu.

 

Per tant, es tracta d'agrupacions d'empreses amb una important activitat econòmica, al voltant del 1% del PIB del seu àmbit geogràfic, amb un gran impacte sobre l'economia d'una regió. Representants de sis dels set clústers valencians, dels sectors del calçat, els envasos, l'automoció, el joguet, l'energia i el de la fusta-moble, s'han reunit en el Saló de Reines de la Diputació de València amb el diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, per a establir línies de col·laboració.

 

“Es tracta de recolzar als ajuntaments i al seu teixit industrial, com les pimes i les iniciatives emprenedores, per a canalitzar els seus projectes i donar-los assistència en la cerca de finançament europeu”, ha destacat Nofuentes. D'aquesta manera, l'àrea dirigida pel diputat assessorarà en aquesta matèria als clústers valencians, que tal com ha assenyalat “tenen infinitat d'iniciatives que poden ser finançades des d'Europa”.

 

Els clústers que han participat en la trobada són el d'automoció de la Comunitat Valenciana (AVIA); Calzado Innovación; el clúster Innovación Envase y Embalaje; el de Hábitat, Madera y Mueble (AIDIMME); el del Valle del Juguete i el de l'Energia de la Comunitat Valenciana. Tots aquests clústers representen alguns dels principals sectors econòmics de la Comunitat Valenciana i sumen una facturació de 22.056 milions d'euros i 65.137 treballadors associats, la qual cosa adona del volum de negoci que representen en territori valencià.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet