Versió per a imprimir

La Diputació ajudarà a constituir una cooperativa per a dones africanes a la província de València

  • La diputada de Benestar Social, Amparo Mora, ha rebut este matí la regidora de l’ajuntament de Paterna, Sara Álvaro, i la presidenta de Dones Africanes de Paterna i de la Comunitat Valenciana, Aissatou Ndiaye
Imatge de la firma del conveni en la Diputació
15/01/2013

 

La Diputació de València donarà suport a la constitució d’una cooperativa per a dones africanes residents a la comarca de l’Horta, que han iniciat el seu trajecte en el municipi de Paterna.

 

Quasi una centena de dones estan cultivant uns camps cedits pel consistori local amb l’ajuda de ferramentes que van soŀlicitar per a cultivar productes que han utilitzat per a consum propi.

 

A través de l’Ajuntament de Paterna, amb l’ajuda d’un tècnic d’empresa, s’ha estudiat la viabilitat de proporcionar una inserció laboral a estes dones procedents de diversos països africans, per tal que, amb un suport inicial en què coŀlaborarà la Diputació, puguen llançar-se al mercat per a oferir els productes ecològics que cultiven o treballar en diferents àrees per a les quals han rebut formació.

 

A més, esta associació serà la primera d’un viver de cooperatives que serà pionera a la província de València i sobre la qual la regidora Sara Álvaro ha comentat que serà similar al viver d’empreses que ja existeix.

 

Aissatou Ndiaye ha mostrat la seua alegria per saber que comptarà amb el suport de la diputada Amparo Mora per a començar este trajecte en què intervenen tantes dones que necessiten tindre accés al mercat laboral, cosa que actualment és difícil per a la majoria d’elles.

 

Amparo Mora s’ha compromés a visitar la seu que dins de poc estarà en funcionament i ha encoratjat que iniciatives com la que li ha traslladat l’Ajuntament de Paterna siguen un exemple per a molts coŀlectius que poden trobar una eixida laboral i social en el cooperativisme.

Ndiaye
Ndiaye
Sara Álvaro
Sara Álvaro
Entrevistes de la reunió
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet