Versió per a imprimir

La Diputació ajudarà a potenciar el conservatori de dansa de Riba-roja que acull a estudiants de 38 municipis

  • El president de la corporació ha mantingut una reunió amb l'alcalde i els directors dels conservatoris de dansa i música de la localitat per a estudiar les possibles fórmules de finançament
Imagen
30/05/2018

Riba-roja de Túria compta amb dos conservatoris en el municipi: un de dansa i un altre de música. Dues institucions artístiques que són "la joia de la corona” per a aquesta localitat de 21.000 habitants de la comarca del Camp de Túria, segons es refereix a elles el mateix alcalde, Robert Raga. “Oferim un servei municipal de caràcter professional en música des de fa quasi 28 anys i des de fa 25 en dansa”, ha detallat.

 

Aquestes instal·lacions presten un servei que és motiu d'orgull per als veïns i veïnes de Riba-roja, i no solament açò, sinó que a més atrau a alumnes de les comarques properes. “Són conservatoris als quals ve moltíssima gent d'al voltant, de la comarca, de la província…”, explica Raga. “Al de dansa concretament vénen des de 38 pobles diferents, la qual cosa és un motiu d'orgull per a nosaltres”.

 

No obstant açò, aquest escenari planteja una especial complexitat per a la corporació que encapçala Raga, ja que són els veïns i veïnes del municipi els qui financen a través d'impostos la prestació d'un servei supramunicipal que beneficia a tota la ciutadania. Es tracta, a més, de “l’únic conservatori que solament pertany al municipi”, segons subratlla Raga en referència a l'escola de dansa, ja que uns altres “són finançats també per la Generalitat”.

 

L'ajuda de la Diputació

 

Aquesta realitat ha motivat que l'alcalde del municipi, acompanyat pel director del conservatori de música, Juan José Campos, i la directora del conservatori de dansa, Amparo Ruiz, hagen decidit acostar-se a la seu central de la corporació provincial per a traslladar al president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, les seues necessitats en matèria de finançament, amb l'objectiu de mantenir i potenciar aquests dos centres artístics. “Estic convençut que el president estudiarà la forma idònia de col·laborar i aconseguir entre tots, també des de la conselleria, que la qualitat dels nostres conservatoris es mantinga”.

 

Pel que fa a la Diputació, Rodríguez ja ha manifestat la seua implicació amb el projecte, en la línia de la defensa de la música i la cultura com a eix vertebrador de les comarques valencianes. “És sabut que en aquesta institució donem la benvinguda a totes les iniciatives relacionades amb el món de la música, un patrimoni que ens defineix com a poble als valencians”, ha posat en valor el president.

Declaracions de l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga
Declaracions de l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga
La Diputació ajudarà a potenciar el conservatori de dansa de Riba-roja que acull a estudiants de 38 municipis
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet