Versió per a imprimir

La Diputació ajudarà Turís a resoldre els seus problemes de proveïment d'aigua potable

  • L'alcalde, Eugeni Fortaña, mostra al president de la Diputació, Jorge Rodríguez, el projecte per a construir el nou pou amb canalitzacions i dipòsits
  • El municipi de la Ribera Alta invertirà 90.000 euros del Pla Provincial d'Obres i Serveis (PPOS) en la segona fase del polígon industrial
Imagen
21/09/2016

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha rebut l'alcalde de Turís, Eugeni Fortaña, qui li ha traslladat uns quants temes d'actualitat del municipi de la Ribera Alta, entre ells els problemes de proveïment d'aigua que té Turís, que s'han aguditzat els darrers mesos.

 

L'Ajuntament de Turís té previst començar un projecte amb un pressupost proper al milió i mig d'euros, que posarà en funcionament un pou nou fent la instaŀlació elèctrica i construint les canalitzacions i els dipòsits perquè l'aigua puga arribar als veïns.

 

El alcalde ha demanat a la Diputació que subvencione part del projecte per a ajudar a completar com més prompte millor l'obra. El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, i Fortaña han acordat que l'Ajuntament desglosse el projecte per fases perquè els tècnics provincials puguen estudiar la viabilitat de subvencionar alguna de les fases. El primer edil de Turís ha mostrat la seua satisfacció després d'una reunió que ha qualificat de «molt positiva», ja que el president «ha comprès perfectament les necessitats que tenim en relació a un bé tan important com l'aigua. Presentarem el projecte per fases i confiem que la Diputació ens puga ajudar en alguna» —ha dit Fortaña.

 

L'Ajuntament de Turís ha arribat a comprar aigua per un preu d'entre 30.000 i 40.000 euros al trimestre pel dèficit dels aqüífers de la localitat. Eugeni Fortaña ha considerat que aquest tipus de mesures són pedaços amb què es vol acabar dotant d'electricitat i canalitzacions el nou pou. L'escassetat d'aigua féu que l’Ajuntament programara talls nocturns del subministrament el mes d'agost.


D'altra banda, l'alcalde de Turís ha comunicat al president de la Diputació que invertirà vora 90.000 euros del Pla Provincial d'Obres i Serveis (PPOS) en la urbanització de la segona fase del polígon industrial del municipi. En total, Turís ha rebut 162.000 euros del PPOS, el doble que en l'exercici anterior, que ha destinat, a més d’al polígon, a l'asfaltatge del carrer Agustí Viñes i el camí de la Garrofera i a millores en l'enllumenat i l'aigua potable en la pedania de Cortitxelles.

 

Turís ha rebut també enguany, dins del Pla d'Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació (PIFS), 240.000 euros, que ha invertit en pavimentar uns quants carrers, canviar coŀlector del carrer Andrés Piles i millorar l'enllumenat en els carrers més cèntrics del municipi.

 

Les subvencions de la Diputació a Turís el 2016 es completen amb els 57.000 euros del Pla de Camins i Vels, que situen la partida total d'ajudes provincials al voltant del mig milió d'euros.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet