Versió per a imprimir

La Diputació amplia 99 dies els terminis dels seus plans d'obres perquè els municipis no perden les ajudes

  • La corporació provincial facilita la tramitació dels projectes que van quedar interromputs durant l'estat d'alarma tant del SOM 2018-19 com del IFS de 2018
  • Els ajuntaments podran justificar les inversions d'estos plans fins a octubre, tal com havien demanat alcaldes i alcaldesses
Imagen
03/07/2020

La Diputació de València ha ampliat fins a octubre els terminis perquè els ajuntaments de la província puguen justificar els projectes de millora d'infraestructures i serveis que posaran en marxa amb les ajudes dels plans provincials d'obres de 2018 i 2019. D'esta manera, s'amplia en 99 dies, temps de duració de l'estat d'alarma, el terme de justificació tant del SOM 2018-19 com del IFS de 2018.

 

El vicepresident i diputat de Cooperació Municipal i Coordinació Institucional, Carlos Fernández Bielsa, explica que amb esta mesura es facilita la gestió dels consistoris a l'hora de tramitar les inversions que van quedar interrompudes durant els mesos de major incidència de la pandèmia, “donant resposta a la petició de la immensa majoria d'alcaldes i alcaldesses”.

 

Estes inversions en actuacions de millora d'espais i equipament en els municipis de la província podran justificar-se fins al 27 d'octubre en el cas del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) de 2018-19 i fins al 12 d'octubre en el cas dels projectes inclosos en el Pla d'Inversions Financerament Sostenibles de 2018.

 

En paraules del vicepresident Bielsa, “esta ampliació de terminis que hem aprovat per unanimitat tots els grups és molt important perquè els ajuntaments disposen de la flexibilitat i el temps necessari per a concloure les obres subvencionades per la Diputació, abans de començar a desenvolupar els projectes del nou Pla d'Inversions per al bienni 2020-21, que ja s'ha publicat en el BOP després d'aprovar-se en ple amb el consens i les aportacions dels diferents grups”.

 

Més autonomia i menys burocràcia

 

L'equació sobre la qual se sustenta el nou Pla d'Inversions de la Diputació de València, que repartirà 140 milions d'euros entre els 264 municipis i entitats locals menors de menys de 50.000 habitants, és molt senzilla: més autonomia i menys burocràcia.

 

Estos són els principis aplicats per l'àrea que dirigix Carlos Fernández Bielsa que, amb criteris de repartiment com la població, la superfície, el percentatge d'aturats, els plans d'Igualtat o l'aposta pel desenvolupament sostenible promogut per l'Agenda 2030 de l'ONU, pretén agilitar la tramitació i reforçar més si cap l'autonomia municipal per a decidir el destí d'estes inversions.

 

El responsable de Cooperació destaca que es tracta de “un pla modern per a pal·liar els obstacles i les febleses històriques dels municipis, especialment els més xicotets, al mateix temps que cohesiona el territori amb inversions en totes les comarques i per damunt del color polític de cada ajuntament”. Tots els grups representats en el ple provincial van votar a favor d'esta aposta per la simplificació i l'eficiència al servei de l'autonomia local. Els portaveus estan d'acord que “invertir és créixer i generar riquesa i ocupació”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet