Versió per a imprimir

La Diputació amplia les activitats culturals amb nous projectes per al 2013

  • Les exposicions nacionals i internacionals de producció pròpia, els festivals de música i cine i la creació d'un premi de la IAM dedicat a la noveŀla negra marquen les novetats de 2013
  • Puchalt ha remodelat i millorat la coordinació de l'àrea de la institució provincial, que ha programat més actes que l'any anterior amb el mateix pressupost
Roda de premsa sobre la programació cultural, en el MuVIM
16/01/2013

La diputada de Cultura i vicepresidenta de la corporació provincial ha presentat este matí la programació cultural de tots els museus i dels organismes pertanyents a la seua àrea.

 

Durant la presentació, la diputada ha declarat que «s'han dut a terme diverses polítiques de redefinició de l'organigrama i coordinació en les programacions, així com una actualització de l'oferta cultural als ciutadans de tota la província». Tot això «sense reduir el pressupost global de l'àrea, que puja a un total de 19.396.114,41 euros, una reducció de només un 3%, que se sufraga amb altres activitats culturals» —ha afegit Puchalt.

 

L'acte, celebrat en el Museu Valencià de la Iŀlustració i Modernitat (MuVIM), ha comptat també amb la presència del diputat de Teatres, Cristóbal Grau, i  el director de Gestió Cultural i Museística, Antonio Lis, així com dels responsables dels centres de la Diputació: Joan Seguí, responsable del Museu d'Etnologia; Joan Gregori, director del MuVIM; Vicent Vila, director del Teatre Escalante; Ricard Bellveser, encarregat de la Institució Alfons el Magnànim; Helena Bonet, responsable del Museu de Prehistòria, i Yolanda Sifres, directora del Servici d'Assistència i Recursos Culturals (SARC).

  

Presentació de la programació

La presentació s’ha dividit en tres grans blocs segons els organismes i museus, dins dels quals s'han explicat les exposicions itinerants, les diverses activitats previstes i totes les novetats sobre premis i espectacles.

 

«Descobrix l'aventura del passat» dóna nom al primer dels apartats, en què s'ha exposat la programació prevista per al Museu de Prehistòria, amb jornades de portes obertes, activitats d'investigació i diverses exposicions complementàries i itinerants de producció pròpia.

 

El segon dels blocs, «Coneix-nos: Descobrix un món dins de tu», s'ha destinat al Museu d'Etnologia, al SARC, al Teatre Escalante i als festivals i activitats musicals de 2013.

 

Cristóbal Grau, responsable dels teatres, ha destacat del programa «Retrobem la nostra música» l'acte d'entrega d'instruments a les societats i corals valencianes, l'ajuda destinada a la recuperació del patrimoni de les entitats musicals, el Certamen de Bandes de Música, del qual l'edició de 2012 s’ha aprovat en la darrera Comissió de Cultura, el concurs Internacional de Piano José Iturbi i el Festival de Pirotècnia València.

 

Finalment, el tercer dels blocs s'ha centrat en les novetats del MuVIM i del centre cultural La Beneficència, «establit com un dels marcs culturals valencians més importants» —ha explicat Puchalt.

 

Així mateix, la programació per a enguany de la Institució Alfons el Magnànim es caracteritza per la notable varietat d'exposicions nacionals i internacionals, activitats de digitalització, programes de música contemporània, cine i lectura, així com per la creació d'un nou premi de noveŀla negra, amb una dotació de 20.000 euros, que se suma als premis literaris de poesia i noveŀla atorgats per la IAM.

 DescripcióMida
icono application/pdfProgramació cultural 20132.71 MB
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet