Versió per a imprimir

La Diputació aporta la seua experiència en matèria de mobilitat segura al Congrés Nacional de Seguretat Vial

  • El diputat de Carreteres, Pablo Seguí, ha participat en la sessió inaugural, a la qual també han assistit una vintena de tècnics de la institució provincial que participen aquests dies en l'esdeveniment
  • El president, Jorge Rodríguez, i el propi Seguí, ja han posat al servei de la Generalitat la seua anàlisi amb solucions per a reduir l'accidentalitat de ciclistes en les carreteres valencianes
  • La gestió de l'àrea que dirigeix Seguí es basa en el manteniment dels 1.800 quilòmetres de vies de la xarxa provincial, amb l'objectiu de reforçar la seguretat de conductors, vianants i ciclistes
Imagen
20/06/2017

El diputat de Carreteres i Infraestructures, Pablo Seguí, ha participat aquest dimarts en la sessió inaugural del VIII Congrés Nacional de Seguretat Vial, organitzat per l'Associació Espanyola de la Carretera i celebrat a València. Sota el lema ‘Una xarxa viària adaptada a un nou model de Mobilitat Segura’, la cita d'enguany se centra en els nous reptes en matèria de Seguretat Vial des del punt de vista dels usuaris no motoritzats. Un objectiu amb el qual la Diputació de València es troba “completament alineada”, com ha destacat Seguí.

 

Prova d'aquesta sintonia amb el missatge central del Congrés és el protagonisme que l'Àrea de Carreteres de la institució provincial tindrà durant l'esdeveniment, en el qual no solament s'han acreditat com a participants la major part dels tècnics de l'àrea, sinó que alguns d'ells figuren en la relació de ponents que intervindran aquests dies. Així, la Cap del Servei de Seguretat Vial i Supervisió, Paloma Corbí, ha oferit la ponència ‘L'accidentalitat ciclista en la xarxa de carreteres de la Diputació de València. Anàlisi i línies d'actuació’.

Aquest dimecres serà el torn del director de l'àrea, Javier Piedra, que moderarà la taula redona que porta per títol ‘Solucions innovadores per a la millora de la Seguretat Vial’, en la qual la tècnic del Servei de Planificació i Projectes, Mónica Laura Alonso, parlarà sobre ‘Integració de la mobilitat sostenible en les xarxes provincials. Usuaris vulnerables i foment de la intermodalitat’.

 

Seguí ha destacat que aquest Congrés és “una molt bona oportunitat per a intercanviar experiències, aportar el nostre coneixement i aprendre noves formes que ajuden a millorar la seguretat vial en les nostres carreteres, sobretot per als ‘altres’ usuaris que comparteixen la via amb els vehicles i que són molt més vulnerables”. Un objectiu que, tal com ha recordat, és el principal motor que guia les actuacions de la Diputació de València en matèria de carreteres, “on hem aplicat un canvi de paradigma que passa per deixar a un costat els grans projectes i obres faraòniques i enfocar tots els esforços en moltes xicotetes actuacions que milloren les nostres carreteres, la seua seguretat i la seua transitabilitat”.

 

Aquest canvi de paradigma té el seu reflex en mesures com l'augment en un 40% del pressupost destinat a Conservació, servei responsable de mantenir les vies en bon estat, amb una senyalització adequada i unes condicions que garantisquen la seua utilització en termes de comoditat per part de tots els usuaris, o en el desenvolupament de plans centrats a augmentar la seguretat en la circulació de ciclistes i vianants per la xarxa de carreteres provincials.

 

Mobilitat segura

 

En línia amb tot açò, el diputat ha destacat el Pla de Mobilitat Ciclopeatonal presentat recentment i que amb una inversió de 39 milions d'euros contempla la realització d'un centenar d'itineraris segurs. “Itineraris alguns dels quals ja s'han executat o s'estan executant, i que la seua principal característica és la d'estar separats físicament de la calçada, a fi de possibilitar desplaçaments segurs entre municipis o entre nuclis poblacions i zones de treball o oci”, ha explicat.

 

Així mateix, i atenent als ciclistes denominats “esportius”, el terreny de joc natural dels quals és la carretera i que necessiten mesures que faciliten la seua convivència dins d'ella amb els vehicles motoritzats. Seguí ha recordat que el seu departament ha dut a terme un estudi sobre quines carreteres són les que compten amb una major concentració de ciclistes i, dins d'elles, les que presenten una major accidentalitat, “per a partir d'ací determinar què tipus d'accions pot ser necessari desenvolupar”. Estudi del que ja s'ha donat trasllat a la Generalitat Valenciana per a ajudar en la generació d'un pla conjunt entre totes les administracions que porte a aconseguir l'objectiu de “zero accidents”.

 

“La preocupació per la seguretat vial dels ciclistes en la carretera no és nova, però sí és cert que ara que el focus informatiu s'ha centrat en ells, es demostra més que mai la importància que des de les administracions públiques apostem per aquest concepte de mobilitat ‘global’ que implica la coexistència dins de la via de diferents tipus d'usuaris, motoritzats i no motoritzats, i ho tinguem en compte a l'hora de planificar les nostres actuacions”, ha conclòs Seguí.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet