Versió per a imprimir

La Diputació aprova en ple el programa de teleassistència per a 16.000 persones majors

  • El consistori provincial ha donat llum verda també al Pla d’Activitats Preventives que es durà a terme en els municipis de menys de 20.000 habitants
Imatge del Ple de hui
24/01/2013

 

El Ple de la Diputació ha aprovat este matí el Programa Provincial de Teleassistència costejat enguany íntegrament per la institució provincial per a atendre les 16.000 persones que disposen en l’actualitat d’este servici.

 

Este servici, que la Diputació prestava de manera cofinançada amb l’Imserso i la Generalitat Valenciana fins a l’any passat, el 2013 se sufragarà al 100% per la corporació que presidix Rus, atés que l’administració autonòmica i nacional ja van anunciar que no podrien fer-se càrrec econòmicament d’este pla.

 

A l’Imserso li corresponia aportar enguany en la província de València 1.326.539,29 euros, a la Generalitat, 514.470,00 euros, i a la Diputació, 1.652.813,59 euros, però serà la institució provincial la que es faça càrrec del cost total, que puja a 3.211.249 euros.

 

La Diputacióha aprovat el Programa d’Activitats Preventives o de Drogodependències per a enguany. És un servici dirigit als municipis de la província, on s’atendran les persones afectades i es realitzaran activitats de sensibilització i informació.

 

Igualment s’atendrà els municipis de la província de València que, amb una població inferior a 20.000 habitants, no estan agrupats en mancomunitats per al sosteniment d’Unitats de Prevenció Comunitària (UPC) ni tenen un Pla Municipal sobre Drogodependències, arribant així a atendre directament els pobles més xicotets i que més ho necessiten.

 

La finalitat perseguida pel Pla Provincial de Drogodependències és la de desenvolupar una acció preventiva mantinguda en el temps que garantisca l’homogeneïtat i accessibilitat de tota la població al Programa d’Activitats Preventives de Diputació de València.

 

Unes altres proposicions

 

Per la seua banda, la diputada d’Esquerra Unida, Rosa Pérez, ha presentat una moció en què ha mostrat la seua disconformitat amb el contingut del Reial Decret Llei sobre la sanitat pública, proposta que ha rebutjat el PP amb 19 vots en contra en considerar que «no hi ha canvi en el model de sanitat».

 

Una altra de les proposicions presentades per Pérez ha sigut declarar València «província lliure de facturació hidràulica», que ha comptat amb el suport dels grups Compromís i PSPV-PSOE i el rebuig del PP, que ha aportat una moció alternativa, recolzada per unanimitat, en la qual s’ajorna fins a la pròxima sessió plenària.

 

Per la seua banda, el diputat socialista, José Manuel Orengo, ha presentat una proposició en què ha soŀlicitat la pròrroga del programa PREPARA, dirigit a persones que hagen perdut el treball i esgotat les prestacions. La moció ha comptat amb 12 vots a favor del PSPV-PSOE, Compromís i EU i 19 en contra del Partit Popular.

 

Orengo també ha soŀlicitat al Consell el reconeixement del deute contret en concepte d’ajudes per a vivenda, establint un calendari de pagaments per a abonar als ciutadans la quantitat deguda. PSPV-PSOE, Compromís i EU han recolzat esta proposta amb 12 vots a favor i els populars l’han votada en contra.

 

Finalment, Orengo ha defés una moció per a demanar que es retire la proposta de l’avantprojecte de llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local i de modificació de la Llei reguladora de bases de règim local, entre altres peticions, que aborden les competències i finançament de les administracions locals. El Ple va rebutjar la moció amb els vots en contra del PP i el suport dels grups socialista, EU i Compromís.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet