Versió per a imprimir

La Diputació aprova una declaració institucional per a rebaixar l’IVA dels instruments musicals

  • La iniciativa, promoguda per la Confederació Espanyola de Societats Musicals i traslladada a tots els diputats i grups per l’àrea de Cultura de la Diputació, ha estat aprovada i signada per tots els grups polítics
  • La Diputació insta al govern de l’Estat espanyol a revisar i modificar el tram d’IVA aplicable a la compra d’instruments musicals, fent-lo baixar de l’actual 21% a un 10% en el termini de temps més breu possible
Imagen
30/10/2018

El plenari de la Diputació de València, celebrat hui, ha aprovat per unanimitat una declaració institucional per a demanar al govern de l’Estat espanyol la rebaixa de l’IVA dels instruments musicals, per tal que aquest gravamen siga del 10%, en lloc del 21%. La iniciativa, encapçalada la Confederació Espanyola de Societats Musicals (CESM) i traslladada per l’àrea de Cultura a la resta de diputats, ha estat aprovada i signada per tots els grups polítics de la Diputació (PSPV, Compromís, València en Comú, EU-PV, Partido Popular, Ciutadans i el grup no adscrit).

 

Tal com indica la declaració institucional, la música és una de les manifestacions més prolífiques del nostre paisatge cultural. Genera un ecosistema únic al nostre territori i esdevé un fenomen social i cultural. El col·lectiu de les societats musicals, només al País Valencià, sobrepassa el 50% del nombre total de societats musicals espanyoles. A més, en l’àmbit de la província de València trobem una important concentració de prop de 330 societats musicals, respecte a les 1.100 que hi ha en tot l’Estat espanyol.

 

Així i tot, tots els instruments musicals estan gravats amb el 21%, com qualsevol altre objecte de consum, sent els instruments musicals una de les principals ferramentes per al foment de l’educació i la cultura musical, per la qual cosa s’entén que haurien de rebre un tractament especial.

 

L’àrea de Cultura de la Diputació, encapçalada pel diputat Xavier Rius, sempre s’ha mostrat atenta i propera a la realitat cultural de la música valenciana, col·laborant directament amb societats musicals, a través, per exemple, d’una línia de subvencions que contribueix a l’adquisició d’instruments musicals; o organitzant, entre altres activitats, el Certamen de Bandes de la Diputació de València, que ja ha realitzat 42 edicions consecutives.

 

És per això que la Diputació de València, sempre sensible a les peticions dels músics i els seus representats, s’ha adherit a la petició de la CESM per a aconseguir un IVA més favorable envers la compra d’instruments musicals.

 

Així, comptant amb l’interés general i les conseqüències socials, culturals i educatives derivades de la compra d’instruments musicals, la Diputació, reunida en ple ordinari i amb el vot a favor de tots els grups polítics, insta al govern de l’Estat espanyol a revisar i modificar el tram d’IVA aplicable a la compra d’instruments musicals, fent-lo baixar de l’actual 21% a un 10% en el termini de temps més breu possible.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet