Versió per a imprimir

La Diputació arranca el cicle de conferències sobre 'Transparència, Governança i Mitjans de Comunicació'

  • La primera conferència, es va celebrar ahir dimecres i va abordar el tema de 'Transparència i Llibertat de premsa' de la mà del periodista Jesús Cintora
  • 'Transparència, Governança i Mitjans de comunicació' reunirà a professionals rellevants com Ana Pardo de Vera, directora de Público , Jesús Maraña director de Infolibre i Elisa Beni redactora del Diario.es
Imagen
22/03/2018

La Diputació de València, a través de l'àrea de Transparència i Govern Obert que encapçala el diputat Berto Jaramillo, engega un cicle de conferències sobre 'Transparència, Governança i Mitjans de comunicació' en el qual periodistes de relleu analitzaran i debatran sobre els grans temes d'interés en l'àmbit nacional.

 

El diputat Berto Jaramillo, ha presentat la primera d'aquestes conferències acompanyat de la cap del servei de Transparència, Malena Ramírez i al costat del periodista convidat Jesús Cintora, periodista, escriptor i conferenciant. Un professional amb una dilatada trajectòria com a presentador de televisió i ràdio, coneixedor de la realitat política espanyola com bé demostra la seua participació en programes com 'El debate de la 1', 'La noche en 24 horas' on exercia com a analista polític.

 

La primera de les conferències titulada 'Transparència i Llibertat de Premsa' celebrada ahir vesprada en el Col·legi Major Rector Peset, ha abordat entre altres temes la línia editorial dels mitjans, i la premsa com a servei del ciutadà i no del poder polític. "La informació és necessària, cal defensar-la. La llibertat de premsa ha tingut temps pitjors per açò cal defensar-la", ha destacat el periodista Jesús Cintora durant la conferència.

 

La transparència dels mitjans de comunicació ha sigut el focus principal d'aquesta primera conferència, "el periodisme ha d'ajudar a alçar les catifes i a mostrar el que hi ha sota, encara que siga més incòmode", ha sentenciat el periodista.

 

També s'ha abordat durant la conferència el paper de la política, i la governança, posant exemples de casos de candent actualitat en els quals el periodista ha deixat clar el seu punt de vista: "si eres càrrec públic tens l'obligació de donar explicacions al minut un", ha declarat Cintora.

 

Per la seua banda, Jaramillo ha celebrat aquesta iniciativa de l'àrea de Transparència i Govern Obert: "la idea és que grans professionals de la comunicació a Espanya analitzen i plantegen els seus punts de vista sobre qüestions candents de la política espanyola i la seua relació amb els mitjans", ha explicat Jaramillo. El diputat a més, ha aprofitat per a convidar a les valencianes i valencians assistir a aquestes conferències per a entendre el que està passant avui dia i d'aquesta forma puguen participar i entrar en debat.

 

El públic com a 'tercer membre'

 

La primera de les conferències d'aquest cicle ha comptat amb un gran acolliment del públic assistent, que va omplir la Sala Muralla del Col·legi Major Rector Peset fins a completar l'aforament.

 

El contingut d'aquestes conferències s'ha plantejat com un format obert, en el qual el públic assistent constitueix el 'tercer membre'. Per açò, s'ha plantejat un model en el qual la ciutadania tinga un paper protagonista i puga co-participar en el desenvolupament de la conferència, donant-li veu i l'oportunitat de plantejar qüestions.

 

Un espai compartit que desenvolupa el tema del cicle i en el qual es veu representat l'àmbit periodístic i d'informació, el de la governança i, naturalment, la ciutadania com a element actiu, ja que el que pretén l'àrea de Transparència amb aquestes conferències és ser un fòrum de discussió i actualitat obert a la ciutadania entorn del Govern Obert.

 

Després d'aquesta primera trobada, el cicle de conferències es reprendrà el dia 25 d'abril en el MuVIM amb la participació del periodista Jesús Marña, director de Infolibre, sota el títol 'Transparència i periodisme independent. El dret a saber. '

 

Posteriorment aquest cicle de conferències comptarà amb la intervenció d'Ana Pardo de Vera, directora de Públic el 17 de maig i amb la participació de la periodista i redactora del Diario.es, Elisa Beni, el 7 de juny.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet