Versió per a imprimir

La Diputació arreplega dels alcaldes les primeres valoracions de danys de l’incendi

  • El vicepresident primer de la corporació provincial urgix els primers edils que n’informen com més prompte millor per a elaborar una memòria d’actuació, demanar ajudes i actuar sobre els informes tècnics
  • Medina: «El més peremptori és solucionar problemes bàsics com ara carreteres, camins rurals i subministraments bàsics, i treballarem per a recuperar un focus econòmic com és el balneari de Chulilla»
Juan José Medina es va reunir amb els alcaldes afectats per l'incendi
25/09/2012

 

El vicepresident primer de la Diputació de València, Juan José Medina, ha assegurat que «el més peremptori, ara que encara estan treballant els servicis d’emergències, és solucionar temes bàsics com ara accessos i carreteres, camins rurals i subministraments bàsics». En este sentit ha destacat que «encara que per sort no s’han vist afectats els nuclis urbans, el foc pot haver afectat servicis com telefonia o xarxa elèctrica i d’aigua, per la qual cosa el principal és reposar allò que és necessari i es necessita urgentment i realitzar actuacions ràpides de neteja, perquè en breu poden arribar les pluges i hem d’intentar avançar-nos a les possibles inundacions».

 

Medina s’ha pronunciat així en la reunió que ha mantingut este matí amb els alcaldes afectats per l’incendi forestal dels Serrans per a arreplegar les primeres necessitats i traslladar-les al president de la Diputació, Alfonso Rus. La trobada, que ha tingut lloc en el saló de plens de l’Ajuntament de Chulilla, ha comptat també amb els diputats del Consorci Provincial de Bombers i d’IMELSA, als quals el vicepresident ha traslladat la seua enhorabona pel treball realitzat pels seus efectius.

 

«El president m’ha demanat que vos transmeta que estem al vostre costat, que no som una administració estranya. Així, igual que hem actuat en els altres incendis forestals, hem volgut en este incendi ser un poc més àgils i començar a valorar des de ja els danys importants que puguen haver-se fet en el patrimoni municipal i sobretot l’accessibilitat a les poblacions i aquelles qüestions que els alcaldes vegen».

 

Fons per a reaccionar

 

En este sentit, ha destacat que «treballarem per a recuperar patrimonis com el balneari de Chulilla, un motor econòmic no sols per a esta població sinó per a tota la comarca». Medina ha demanat als alcaldes que li facen arribar «com més prompte millor una relació de danys per a, d’una banda, poder efectuar una memòria des de la Diputació i soŀlicitar les primeres ajudes econòmiques a les administracions autonòmica i nacional i, d’una altra, enviar els nostres tècnics per a posar-nos a treballar com més prompte millor en la zona».

 

El vicepresident ha recordat que «en la Diputació comptem amb una partida de fons important. L’altre dia renunciàvem a la paga extraordinària de Nadal de diputats i assessors perquè eixos diners es destinen íntegrament als incendis forestals i els danys d’este incendi també entren des de hui en les nostres previsions».

Declaracions de Juan José Medina, vicepresident de la Diputació de València
Declaracions de Juan José Medina, vicepresident de la Diputació de València
Declaracions del vicepresident primer de la Diputació de València
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet