Versió per a imprimir

La Diputació assisteix a Rafelcofer per a adaptar un sector del municipi a la normativa en extinció d'incendis

  • Davant la complexitat dels treballs d'avaluació ambiental i la falta de tècnics especialitzats en aquest municipi d'1.400 habitants, la Corporació presta la seua ajuda per a cobrir necessitats bàsiques
  • Així mateix, la Corporació provincial ajuda al municipi a completar el seu inventari de béns, com destaca la titular de l'àrea d'Assessorament Municipal, Conxa García, en la seua visita a Rafelcofer
Imagen
03/10/2017

La Diputació de València, dins de l'àrea d'Assessorament Municipal que dirigeix la diputada Conxa García, assistirà a Rafelcofer per a adaptar un sector del municipi a la normativa d'extinció d'incendis, en la línia d'ajuda tècnica als xicotets municipis per a resoldre problemes quotidians, alguns de primera necessitat, als quals aquests ajuntaments no poden fer fronts per falta de mitjans i recursos humans.

 

En el cas de Rafelcofer, la diputada Conxa García ha visitat el municipi per a tractar amb l'alcaldessa, Irene Furió, diferents aspectes tècnics, com la citada avaluació ambiental dins del Pla de Reforma interior de Millora del sector 3AB i l'assistència per a completar l'inventari de béns municipal.

 

L'Ajuntament de Rafelcofer està tramitant l'aprovació del Document d'Inici i Pla de Reforma Interior de Millora (PRIM) del sector 3AB, per al qual és necessari passar el corresponent tràmit d'avaluació ambiental estratègica. Per aqueixa raó, i donada la complicació dels tràmits que implica i la gran limitació de mitjans amb els quals explica l'Ajuntament, que no disposa de tècnics especialitzats, s'han posat en contacte amb la Diputació per a sol·licitar un servei d'assistència tècnica per a poder dur a terme el tràmit d'avaluació ambiental estratègica

 

El sector en qüestió és un carrer que no compleix amb els requisits que demanda la Llei Orgànica d'Ordenació del Territori Urbanisme i Paisatge, ja que s'han de completar unes infraestructures i dotar el carrer de la configuració legal necessària per a adaptar-se a la normativa vigent en matèria d'extinció d'incendis.

 

Assistència a xicotets municipis

 

"Des de la Diputació i des de l'àrea d'Assessorament Municipal, es pretén ajudar a tots els municipis xicotets, que sense la col·laboració ni l'ajuda dels tècnics de la Diputació per a molts d'ells seria impossible contractar aquest tipus d'assistències tècniques", ha explicat Conxa García. A més, la titular d'Assessorament Municipal ha destacat que "una de les funcions de l'àrea és assistir tècnicament a aquests pobles xicotets oferint recursos tant humans com a econòmics", ha recalcat la diputada.

 

En paraules d'Irene Furió, "el municipi té necessitats bàsiques, com l'arranjament de carrers, el clavegueram, la il·luminació. En aquest cas concret necessitem l'assistència d'un tècnic per a realitzar una avaluació ambiental en un sector", ha explicat l'alcaldessa. "La Diputació ens presta un servei d'assessorament i ens ajuda en els temes que necessita el municipi", ha destacat Furió.

 

Però no és l'única assistència que es produirà en la localitat de la Safor amb l'ajuda de la Corporació. Rafelcofer està rebent els serveis de la Diputació per a l'actualització del seu inventari de béns, un requisit exigit als ajuntaments des de 2014, però que el Ministeri d'Hisenda demanda tenir actualitzat enguany. Aquesta eina permetrà al Consistori saber amb quins béns explica i quin valor tenen, amb tot el que açò suposa a l'hora de prendre decisions, com la demanda de préstecs.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet