Versió per a imprimir

La Diputació avança en la modernització dels seus serveis als municipis

  • El president, Jorge Rodríguez, firma un conveni amb el Col·legi de Registradors de la Propietat que millora la qualitat del Servei de Gestió Tributària
Firma convenio colegio registradores foto_Abulaila (2)_2.jpg
04/06/2016

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha signat un conveni amb la degana autonòmica del Col·legi de Registradors de la Propietat i Mercantils d'Espanya, Mª Emilia Adán, mitjançant el qual es millorarà la qualitat del servei de recaptació tributària que la Corporació provincial presta als ajuntaments i ens locals adherits al Sistema de Gestió Tributaria (SGT) de la Diputació.

La col·laboració entre tots dos ens permetrà la interconnexió dels sistemes informàtics, la qual cosa, en paraules dels responsables del Col·legi de Registradors, “pot agilitar molt el procés” d'obtenció i comprovació de dades, ja que al Registre de la Propietat estan totes les dades sobre els béns immobles dels quals ha de fer ús el SGT de la Diputació a l'hora de procedir al cobrament dels tributs.

Aquesta coordinació incrementarà l'eficiència en el servei de recaptació que s'ofereix als municipis i en el qual actualment hi ha adherits més de 300 ens locals, entre ajuntaments i altres ens com ara juntes locals d'aigües i comunitats de regants. 

La Diputació ofereix als ajuntaments i ens locals un servei de gestió tributària que inclou la gestió, la recaptació en període voluntari i el cobrament per via executòria d'una sèrie de tributs i taxes entre els quals es troben l'Impost sobre Bens Inmobles (IBI), l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE), l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica o la taxa de residus. Cada ens local pot triar què taxes recapta pel seu compte i les que deriva a la Diputació.


En aquest procés, per als tècnics de la Corporació provincial resulta de gran valor comptar amb les dades que pot aportar el Col·legi de Registradors, amb la finalitat d'agilitar el procés i evitar molèsties als veïns.

En la signatura del conveni entre el president i la degana autonòmica del Col·legi de Registradors de la Propietat i Mercantils van estar presents, a més, el diputat d'Hisenda, Toni Gaspar, la delegada provincial del Col·legi de Registradors a València, Carmen Gómez, i el responsable de Noves Tecnologies, Silvino Navarro. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet