Versió per a imprimir

La Diputació avança la construcció de la via de ciclovianants de 3 quilòmetres entre Macastre i Yátova

  • L'àrea de Carreteres treballa en el condicionament d'este tram de la CV-429, que contempla l'ampliació de carrils i vorals, la millora del drenatge i l'habilitació de l'espai per a ciclistes i vianants
Imagen
16/12/2019

La connexió per a ciclistes i vianants entre Macastre i Yátova, a la comarca de la Hoya de Buñol, avança segons els terminis fixats per l'àrea de carreteres de la Diputació, que estima que a mitjan 2020 posarà en servei esta via de ciclovianants d'aproximadament 3 quilòmetres, al mateix temps que s'amplien els carrils i vorals de la CV-429 en el tram que separa tots dos municipis.

 

Segons explica el diputat de Carreteres i Infraestructures, Rafa García, “esta actuació dóna continuïtat al pla de vies de ciclovianants, l'objectiu de les quals és potenciar la mobilitat sostenible entre poblacions pròximes”. És el cas de Macastre i Yátova, on les obres de millora del tram de la CV-429 que unix tots dos municipis avancen a bon ritme. Des de setembre, es treballa en el condicionament del traçat, que comptarà amb carrils de 3 metres d'ample i vorals d'un metre, amb el nou carril de ciclovianants en el marge dret.

 

Actualment, les obres es troben en la fase d'esplanacions i execució dels elements del sistema de drenatge, així com la reposició de serveis. L'actuació, que comença en la intersecció de la CV-4252 d'accés a Macastre amb la CV-429 fins a Yátova i finalitza en la glorieta d'accés a Yátova, té per objecte donar continuïtat a l'itinerari per als vianants existent mitjançant voreres i separador enjardinat per tots dos marges fins a les últimes edificacions de Macastre, dotant-lo d'enllumenat, i adequar la resta del traçat fora del nucli urbà fins a Yátova.

 

D'altra banda, es preveu una millora substancial del drenatge en el tram interurbà de la CV-429 amb cunetes de seguretat pels seus marges, així com la disposició de col·lectors en terme de Yátova que permetran evacuar fins al barranc Simón les aigües provinents del municipi. Per a completar l'actuació, es realitza un reforç de ferm, millorant, d'esta manera, la funcionalitat i seguretat de la calçada, i es dota a la via de nous elements de senyalització, abalisament i sistemes de contenció de vehicles.

 

Segona fase

 

La segona fase d'esta actuació es desenvolupa íntegrament en el terme municipal de Yátova, emmarcant-se en la zona de la Cooperativa Agrícola Verge dels Desemparats, des de l'última glorieta a l'eixida del nucli urbà de Yátova fins al carrer Antonio Machado.

 

L'obra consistix en l'execució de dues voreres per als vianants de 1,80 metres d'amplària que faciliten l'accés a la Cooperativa Agrícola Verge dels Desemparats i a les zones urbanes de l'oest de Yátova. A més, a l'entrada de la cooperativa es dissenya una intersecció per a regular el trànsit d'accés a la nau, mitjançant sengles illetes pintades en roig. Esta actuació es complementa amb millores de drenatge, l'eliminació d'un gual inundable al carrer La Pedrera i el corresponent reforç de ferm de la calçada.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet