Versió per a imprimir

La Diputació col·labora en 34 projectes de cooperació al desenvolupament amb 800.000 euros

  • Les subvencions cobreixen el 80% del cost total de cada iniciativa i s’han atorgat a ONG amb presència i delegació a les comarques de València
  • Les ajudes cofinançaran 16 projectes a Amèrica Llatina, Àfrica, Orient Mitjà i Àsia, i 18 programes de sensibilització i formació als pobles valencians
  • Emili Altur, diputat de Cooperació Internacional: “És una obligació moral col·laborar amb projectes essencials per a millorar la vida de les persones i avançar en el desenvolupament social i econòmic de països en vies de desenvolupament”
Imagen
13/07/2018

La Diputació de València, a través de l’àrea de Cooperació Internacional, subvencionarà amb 700.000 euros un total de 34 projectes de cooperació i sensibilització per al desenvolupament arreu del món. Aquestes subvencions estan destinades a ONG presents a les comarques de València i han sigut aprovades per la Junta de Govern de la corporació després d’haver conegut els resultats de l’informe d’avaluació tècnica de tots els projectes han sol·licitat les ajudes de la convocatòria.  

 

El diputat de l’àrea de Cooperació Internacional, Emili Altur, ha assenyalat que “amb aquestes ajudes, des de la Diputació de València, demostrem el nostre ferm compromís amb la cooperació al desenvolupament com venim fent des del principi de la legislatura”. “És una obligació moral poder donar un cop de mà a projectes essencials per a millorar la qualitat de vida de les persones i avançar en el desenvolupament social i econòmic de països en vies de desenvolupament d’Amèrica Llatina, Àfrica, Orient Mitjà i Àsia”, ha afegit.

 

El diputat ha explicat que les ajudes “es destinaran a projectes tan importants com canalitzacions d’aigua potable, l’atenció sexual i reproductiva a dones, la sobirania alimentària, protecció de dones supervivents de violència de gènere o la instal·lació i millora de sistemes d’aigua potable en comunitats indígenes”.

 

Les subvencions estan distribuïdes en dos programes, un per al finançament de programes i projectes de cooperació internacional al desenvolupament, amb un pressupost de 700.000 euros, i un altra línia d’ajudes dirigides a iniciatives de sensibilització social i educació per al desenvolupament, que compta amb una partida de 100.000 euros.

 

El primer programa, que cobreix el 80% del cost total de cada projecte, cofinançarà 16 iniciatives dedicades a la gestió i l’accés a l’aigua potable, la millora de la salut o l’impuls dels sistemes productius. En aquestes subvencions també s’inclouen programes dirigits a la igualtat de gènere, l’apoderament de la dona i el desenvolupament social, i altres centrats en la millora de l’educació.

 

En quant als programes de sensibilització i educació, les ajudes cobreixen també el 80% de cada projecte, amb un màxim de 6.000 euros per iniciativa, i servirà per impulsar un total de 18 iniciatives que promocionen des del consum i producció sostenibles, la formació en dret a la salut i equitat de gènere, o la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de la ONU.

 

16 projectes a Amèrica Llatina, Àfrica, Orient Mitjà i Àsia

 

Les ajudes a projectes de cooperació internacional pel desenvolupament s’han concedit a 16 projectes que desenvolupen les organitzacions Farmamundi (Farmacèutics Mundi); Associació Solidaritat Perifèries del Món; Fundació Musol (Municipalistes per la Solidaritat i l’Enfortiment Institucional); Cerai (Centre d’Estudis Rurals i Agricultura Internacional); Ecosol - Petjades (Economia y Col·laboració Solidària); Aliança pels drets, la igualtat i la solidaritat internacional (Aliança); Pau i Solidaritat; Solidaritat Internacional (SI); Fundació Vicent Ferrer (FVF); Vides (Voluntariat Internacional per al Desenvolupament, l’Educació i la Solidaritat); Metges del Món; Assemblea de Cooperació per la Pau; Fundació Dasyc; Creu Roja Joventut; Metges Mundi Mediterrània; i Infància Sense Fronteres (ISF).

 

En quant a la seua distribució geogràfica, Amèrica Llatina és la regió on s’hi concentra la majoria dels projectes, 10 dels 16 cofinançats per la Diputació, amb un especial protagonisme de països centreamericans. Les subvencions contribuiran a la realització de 3 projectes a Guatemala, 2 a El Salvador, 1 a Nicaragua, 3 a Bolívia i 1 a Mèxic.

 

En segon lloc es troba el continent africà, on les ajudes cofinançaran 3 projectes amb el poble sahrauí, a la República Democràtica del Congo i a Burkina Faso. Les subvencions també serviran per desenvolupar dues iniciatives de cooperació als territoris palestins i un altre a la Índia.

 

18 iniciatives de sensibilització i educació per al desenvolupament

 

Les subvencions per a projectes de sensibilització i educació per al desenvolupament es destinaran a cofinançar 18 projectes de les següents ONG: Petjades, Farmamundi, Associació Espanya amb Acnur, Psicòlegs Sense Fronteres, Fundació Musol, ACOEC, Moviment per la Pau (MPDL), Fundació Pau i Solidaritat, Associació Saheli, Assemblea de Cooperació per la Pau, Solidaritat Internacional PV, Fundació Proclade, Fundació Itaka Escolàpios, Metges del Món, Cooperació Internacional ONG, Fundació Mainel, Fundació Aesco i la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Pobla Sahrauí PV.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet