Versió per a imprimir

La Diputació col·labora en la XIV trobada de joves investigadors en paleontologia d'Alpuente

  • Enguany la trobada compta per primera vegada amb la participació de joves historiadors procedents d'Espanya, Bèlgica, Finlàndia, Suècia, Alemanya, Itàlia, Hongria, Polònia, Grècia, Xina, Canadà, Estats Units, Argentina i Brasil
  • El diputat de Cultura, Xavier Rius, inaugura el congrés al qual assistiran més de 150 ponents i assistents
XIV Trobada de joves Investigadors en Paleontologia
11/04/2016

El diputat de Cultura, Xavier Rius, participa dimecres que ve, 13 d'abril, en l'obertura de la XIV trobada de joves investigadors en paleontologia que se celebra en el municipi d'Alpuente del 13 al 16 d'abril. 

Rius donarà la benvinguda el dimecres en el Museu de Ciències Naturals de València als ponents i assistents a aquesta cita cultural que per primera vegada acull joves procedents d'Espanya, Bèlgica, Finlàndia, Suècia, Alemanya, Itàlia, Hongria, Polònia, Grècia, Xina, Canadà, els Estats Units, Argentina i Brasil.

Aquest ambient internacional permetrà l'intercanvi d'experiències i l'exposició d'estudis i anàlisis d'investigadors de diferents universitats espanyoles, britàniques i belgues, entre unes altres. 

Així mateix, els participants en les jornades també visitaran els jaciments més importants situats en els municipis valencians de Titaguas i algunes zones de la comarca del Racó d'Ademús.

El congrés de Paleontologia que arranca aquest dimecres obri una nova etapa d'internacionalització que pretén consolidar les trobades anuals que organitza l'Ajuntament d'Alpuente i la Universitat de València, i en els quals la Diputació de València col·labora amb la cobertura dels desplaçaments dels joves als diferents jaciments dels municipis valencians. 
 

Arqueologia en les comarques valencianes

Arran de la troballa en els anys noranta d'un sauròpode de grans dimensions —el losillasaurus giganteus— a la localitat de Losilla, l'interès per l'estudi dels dinosaures en les comarques valencianes ha augmentat. 

El territori de frontera entre les comarques interiors valencianes i les comarques del sud de la província de Terol alberga un valuós jaciment amb vestigis geològics i paleontològics de primer nivell. 

Un dels objectius dels organitzadors és demostrar que la conjunció entre ciència, cultura i turisme ajuda a la reactivació econòmica de les comarques de l'interior, que alberguen aquest llegat natural amb un potencial atractiu internacional. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet