Versió per a imprimir

La Diputació commemora el Dia Europeu de la Salut Sexual amb una campanya de prevenció dirigida a l’adolescència

  • L'àrea d'Igualtat que dirigix Eli García distribuïx en els municipis cartells i díptics sota el lema ‘El silenci et fa còmplice’, amb la finalitat d'evitar el control i la cosificació del cos femení
  • Coincidint amb Sant Valentí, la corporació qüestiona el mite de l'amor romàntic i difon missatges de respecte en les relacions sexuals a través dels ajuntaments de la seua Xarxa contra la Violència de Gènere
Imagen
12/02/2021

La Diputació de València se sumarà este diumenge a la commemoració del Dia Europeu de la Salut Sexual portant la seua campanya de prevenció de la violència de gènere dirigida a l'adolescència a instituts i col·legis en els quals s'impartix Educació Secundària. Sota el lema ‘El silenci et fa còmplice’, els cartells i díptics elaborats per l'àrea provincial d'Igualtat, amb missatges directes com que les relacions sexuals es basen en el respecte i el consentiment mutu, es distribuïxen a través dels ajuntaments que integren la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere.

 

La responsable provincial d'Igualtat, Eli García, insta a reflexionar sobre “el mite de l'amor romàntic que encarna Sant Valentí i que tant de mal pot arribar a fer, especialment en eixes primeres relacions que es tenen durant l'adolescència”. En esta direcció, l'àrea que dirigix Eli García ha fet un pas més en la seua campanya preventiva per a combatre la violència contra la dona amplificant el missatge a través del teixit social i els espais educatius municipals.

 

La Diputació distribuirà a través dels 101 ajuntaments que formen part de la seua Xarxa contra la Violència de Gènere un tercer cartell i un tercer díptic que se sumen al material presentat fa unes setmanes en la segona trobada de la Xarxa, i que centren el missatge en “el respecte absolut per la dona i la voluntat que expresse en cada relació des d'edats primerenques”. Els consistoris, per mediació d'agents d'igualtat o orientadores, s'encarregaran de fer arribar als centres educatius el missatge i la proposta didàctica i visual que l'acompanyen.

 

Dirigida a l'adolescència

 

La diputada d'Igualtat explica que el material de la campanya “pretén conscienciar de la importància de la prevenció en l'àmbit educatiu, amb missatges molt clars i un llenguatge visual dirigit principalment a joves i adolescents”. La campanya alerta sobre qüestions com el control en la relació de parella o la cosificació del cos femení, “realitats en les quals pot estar el germen de futures conductes violentes”.

 

L'audiovisual de la campanya es va presentar el passat 25 de novembre, mentre que els cartells i díptics, disponibles en castellà i valencià, van començar a distribuir-se oficialment després de la segona trobada de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació i es completen ara amb un nou lliurament als ajuntaments. En el present exercici, la corporació provincial ha destinat 500.000 euros perquè el centenar de consistoris inscrits puguen realitzar activitats de prevenció i intervenció encaminades a l'erradicació d'esta xacra social.

 

‘El silenci et fa còmplice’ és un missatge directe que busca la implicació de totes i tots en la lluita contra la violència de gènere, una resposta social homogènia contra la barbàrie masclista. Però també és el títol d'una campanya preventiva dirigida als joves que es recolza en la coeducació, un dels eixos centrals de la gestió de l'àrea d'Igualtat de la Diputació de València. En este cas, la intenció és deixar clar que la informació, el coneixement i la vivència plaent de la teua sexualitat és un dret sexual humà.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet