Versió per a imprimir

La Diputació condicionarà el camí que connecta La Puebla de San Miguel amb Ademuz

  • L'àrea de Carreteres que dirigeix Pablo Seguí ha anunciat aquesta actuació en una comarca que suma 4,5 milions d'euros d'inversió en carreteres que serveixen per a “vertebrar el territori i lluitar contra la despoblació”
Imagen
17/05/2018

El diputat de Carreteres i Infraestructures, Pablo Seguí, ha participat aquesta setmana en la reunió de la Junta Rectora del Parc Natural de La Puebla de San Miguel, on ha exposat el projecte de condicionament i millora de la seguretat vial del camí que connecta aquest municipi amb Ademuz, passant per Val de la Sabina. Una actuació que se sumarà a les quals ja s'estan executant en la CV-363, en els trams de La Pobla a Mas del Olmo i Losilla de Aras, i a les ja realitzades a Vallanca i Castielfabib.

 

En total són ja prop de 4,5 milions d'euros els que la Diputació de València porta invertits en les carreteres del Rincón de Ademuz en aquesta legislatura, la qual cosa demostra, tal com destaca el propi Seguí, “l'aposta de la Diputació per vertebrar el territori i lluitar contra la despoblació, doncs comptar amb una bones comunicacions és vital per a garantir la pervivència d'un poble”.

 

Amb aquestes actuacions, la Diputació vol compensar l'abandó al que durant anys s'ha sotmès a les carreteres provincials en aquesta comarca, fruit del qual havien aconseguit un avançat estat de deteriorament. En aquest context s'emmarquen les obres de condicionament i asfaltat realitzades en la CV-478 de Vallanca a Negrón, que incloïen la creació d'un itinerari ciclopeatonal; les de la CV-479 i la CV-682 a Castielfabib; així com les que s'estan duent a terme al llarg de la CV-363 des de Losilla de Aras fins a Mas del Olmo. Solament aquesta última actuació, ja en marxa, suposa una inversió de 2,5 milions que garantiran la comunicació de La Puebla de San Miguel amb la província de València.

 

Incorporar la via a la xarxa provincial

 

En aquesta línia, la Diputació ha apostat per incorporar el camí de La Puebla de San Miguel fins a Ademuz a la xarxa provincial per a poder escometre una actuació de millora de la seguretat vial mitjançant l'arranjament del paviment i la col·locació de tanques i senyalització tant horitzontal com a vertical. Aquesta via de comunicació suposa l'única connexió de La Puebla de San Miguel amb la capçalera de la seua comarca, Ademuz, i, per tant, amb els serveis educatius i sanitaris bàsics.

 

Segons ha explicat el diputat de Carreteres, “aquest caràcter vertebrador dins de la comarca fa que no siga lògic que estiga catalogat com un camí de titularitat municipal, i per açò estem treballant amb la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori perquè siga incorporat a la xarxa provincial”. “D'aquesta forma garantirem no solament la realització de l'actuació de millora projectada, sinó també la seua conservació i manteniment constant, tant ordinari com en episodis de pluges o neus que requereixen intervencions d'emergència i que serien realitzades per la Diputació de València”, ha afegit Seguí.

 

La implicació de la corporació provincial va ser reconeguda tant per l'alcaldessa de La Puebla de San Miguel, Eva M. Azcutia, com per l'alcalde d'Ademuz, Ángel Andrés González, els qui van agrair a la institució que presideix Jorge Rodríguez “l'esforç inversor realitzat en la comarca i l'assumpció de reivindicacions històriques dels nostres municipis, convertint-les en realitats”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet