Versió per a imprimir

La Diputació conforma un panell multidisciplinari d'experts per a impartir les xarrades dirigides a majors i dones

  • L'Àrea de Benestar Social ha destinat 120.000 euros a aquest programa, que permetrà realitzar fins a 591 activitats formatives en més de 200 municipis de la província
  • Mercedes Berenguer destaca el paper de la formació com a eina per a potenciar la capacitat cognitiva i estimular l'activitat cerebral
Imagen
18/09/2016

Aquest estiu han començat a impartir-se en diferents municipis de la província les xarrades incloses en els programes de formació elaborats per la Diputació de València i dirigits a dones i a majors. Per a aquesta tasca, la institució provincial ha comptat amb prop d'una trentena de professionals, entre els quals es troben personal sanitari, psicòlegs, pedagogs, treballadors socials, però també advocats, llicenciats en Administració i Direcció d'Empreses i en Ciències Ambientals, tècnics de turisme, periodistes i investigadors i professors d'universitat.

 

Tots els ponents compten amb una dilatada trajectòria professional que inclou experiència en la formació de persones adultes en els seus respectius camps d'actuació. Així mateix, molts d'ells han col·laborat amb altres col·lectius i amb la pròpia administració, prestant assessorament o implantant polítiques públiques en el camp sociosanitari, laboral, jurídic, tecnològic o agrari, entre uns altres. 

Aquesta diversitat de perfils professionals és la que ha permès dissenyar una variada oferta formativa que, des d'una perspectiva multidisciplinària, pretén contribuir a despertar la inquietud dels participants en qüestions d'interès no solament personal, sinó també social. L'objectiu, tal com ha explicat la Diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, era “configurar un programa que abordara les qüestions i conflictes de la vida quotidiana dels col·lectius als quals es dirigeixen, amb l'objectiu de proporcionar eines útils per a afrontar el dia a dia”.


Així, les activitats dirigides a persones majors inclouen xarrades, debats i exposicions monogràfiques entorn de set grans blocs: temàtica social general, atenció a persones majors, envelliment actiu, exercització de la memòria, nutrició, dietètica i bellesa, autoconeixement i sensibilització, i comunicacions i relacions intergeneracionals, tot açò a fi de reforçar el seu paper actiu i la seua autonomia personal, tant a nivell físic, com a intel·lectual i social.

 

En total s'ofereixen 21 activitats diferents, que van des de formació específica per a la prevenció de malalties fins a pautes per a entendre a les noves generacions, passant per tallers de musicoterapia, tastos de vi i oli per a retrobar el gust i l'olfacte i consells i receptes per a prevenir i combatre malalties amb una alimentació saludable. 

Per la seua banda, les conferències incloses en el programa per a dones s'han estructurat entorn a sis àrees: habilitats socials, creixement personal i apoderament, gestió d'emocions, percepció pròpia i de l'entorn, salut de la dona i estratègies i resolució de problemes. Entre els 23 títols que conformen aquest programa figuren la posició de la dona en el mercat laboral, les dones emprenedores, ser mare jove, les xarxes socials i les noves formes de violència de gènere, les dietes miracle, la imatge de la dona en els mitjans de comunicació, el llenguatge sexista i les malalties que afecten majoritàriament a les dones. 

En total s'han destinat a aquest programa 120.000 euros, que serviran per a finançar íntegrament la celebració de les xarrades i tallers, que seran gratuïtes tant per als ajuntaments com para les persones assistents. En concret, al programa dirigit a majors s’han adherit 204 municipis de la província en els quals se celebraran un total de 291 activitats, i el programa dirigit a dones es portarà a 194 municipis amb un total de 300 xarrades i tallers.

Mercedes Berenguer ha assegurat que des de l'Àrea de Benestar Social de la Diputació de València se seguirà apostant per la formació amb aquest i altres programes, ja que, tal com ha destacat, “l'aprenentatge de noves matèries és una fantàstica eina per a potenciar la capacitat cognitiva de les persones, ja que estimula l'activitat cerebral i motiva l'adopció d'actituds positives, la qual cosa és molt important no solament per a les persones majors sinó a qualsevol edat”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet