Versió per a imprimir

La Diputació crea un curs innovador en tot l’Estat en matèria de protecció de dades

  • Iván Martí, diputat de Modernització: “esta iniciativa naix després de comprovar que el 90% dels municipis de la província de València no compten amb professionals qualificats que reclama el nou Reglament General de Protecció de Dades de la Unió Europea”
  • Iván Martí, titular de Modernització: “es imprescindible formar empleats públics en les competències necessàries per a poder afrontar les funcions assignades al delegat de protecció de dades”
  • L’Itinerari servirà per formar a professionals públics amb l’objectiu general d’especialitzar els professionals de les entitats públiques perquè puguen assumir les funcions de delegat de protecció de dades
Imagen
05/10/2018

El MuVIM ha estat el lloc elegit per presentar l’Itinerari Formatiu d’Especialistes en Protecció de Dades Personals, un curs de 220 hores produït exclusivament per la Diputació de València i únic en tota l’administració pública de l’Estat espanyol.

 

La presentació d’aquest nou curs s’ha explicat al Taller d’actualitat en protecció de dades personals, també organitzat per la Diputació de València. El diputat de Modernització, Iván Martí, ha estat l’encarregat de presentar el taller i, a la seua intervenció, ha explicat que “el 22 de maig va entrar en vigor l’adaptació de la nova normativa europea del Reglament de Protecció de Dades Personals i ara mateix, s’està tramitant una llei al Congrés dels Diputats, el que es coneix com la nova LOPD, l’objectiu de la qual és adaptar tota la normativa europea, i afegir entre d’altres la protecció de menors i característiques que fan que es respecten i que s’asseguren els drets dels ciutadans. És un canvi molt important i per això des del mes de maig totes i tots hem rebut comunicacions de les empreses que hem d’autoritzar cóm poden tractar les nostres dades personals i, a nivell d’administració, també hem de dur a terme eixa adaptació i eixa adaptació”.

 

A més, el responsable de Modernització, Iván Martí, ha destacat que “esta iniciativa naix després de comprovar que el 90% dels municipis de la província de València no compten amb professionals qualificats que reclama el nou Reglament General de Protecció de Dades de la Unió Europea” i ha afegit: “per la qual cosa es fa imprescindible formar empleats públics en les competències necessàries per a poder afrontar les funcions assignades al delegat de protecció de dades, assumint l’exercici d’aquesta figura en l’entorn de les seues organitzacions”.

 

El cap de secció de Modernització Administrativa Electrònica, Seguretat i Protecció SIC de la Diputació i delegat de Protecció de dades de la Diputació, Eusebio Moya, ha assenyalat que “vivim en una societat que està molt tecnificada i estem molt exposats a tractaments que no són desitjats per les persones i que comporten unes conseqüències nefastes, sobretot amb col·lectius que estan molt desprotegits, com per exemple els menors”.

 

L’Itinerari servirà per formar a professionals públics amb l’objectiu general d’especialitzar els professionals de les entitats públiques perquè puguen assumir les funcions de delegat de protecció de dades (el delegat ha d’estar especialitzat en Dret i tindre coneixements en protecció de dades). Esta figura exigida pel nou Reglament Europeu de Protecció de Dades personals en totes les administracions i organismes públics, té la comesa fonamental de garantir el compliment de la normativa de protecció de dades. D'esta manera, es reforcen les garanties de compliment legal en els tractaments de dades personals dels ciutadans per part dels ajuntaments i resta d'entitats locals de la província. A més, els objectius específics que presenta el curs són: conèixer la normativa general de protecció de dades personals; adquirir coneixements per a la implementació en les administracions públiques de les actuacions que permeten garantir el compliment de la nova normativa de protecció de dades personals i, obtenir els coneixements tècnics i jurídics per a l’exercici de les funcions del delegat de protecció de dades.

 

“En un món digital en el que vivim hem de saber que la seguretat en Internet és molt important i, per això, hem de ser molt acurats a l’hora de relacionar-nos en qualsevol empresa i també en l’administració, per això ens hem d’assegurar que les nostres dades siguen tractades molt cautelosament” ha assenyalat Martí.

 

Itinerari Formatiu d’Especialistes en Protecció de Dades Personals

 

L’Itinerari formatiu està reconegut per l’Institut Valencià d’Administració Pública (IVAP), compta amb 220 hores lectives que estaran dividides en tres blocs, Normativa General de Protecció de Dades, Responsabilitat activa i Tècniques per a garantir el compliment de la normativa de protecció de dades i altres coneixements. Es realitzarà mitjançant assistència presencial, semi-presencial i on-line.

 

El curs ha tingut molt bona acollida per part dels treballadors del sector, atès que  ha obtingut una demanda de més de 200 professionals.

 

Els professors i professores de l’itinerari formatiu compten amb gran experiència i reconeixement al món del Dret i de la Informàtica, com per exemple, Francisco Javier Sempere, Lletrat del Consell General del Poder Judicial; Ana Marzo, membre de la comissió tècnica de treball del RGPD de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies; o Eduard Chaveli, Secretari de la secció Dret Informàtic del ICAV, entre d’altres.

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet