Versió per a imprimir

La Diputació de València destaca la lluita contra la sequera en la província en el Dia Mundial de l´Aigua

  • La Corporació provincial realitza una important tasca de subministrament d'aigua i lluita contra la sequera, una de les majors amenaces dels ecosistemes mediterranis
  • Josep Bort: “La província de València està immersa en un cicle de sequera per quart any consecutiu, la qual cosa converteix en crucial l'estalvi d'aigua i el consum responsable”
Imagen
22/03/2018

L'accés a l'aigua és un dret humà, al que la regió mediterrània està tenint dificultats a accedir a causa de la sequera que pateix des de 2014. Per açò, l'àrea de Medi ambient de la Diputació de València destaca la importància del consum responsable en el Dia Mundial de l'Aigua, a més d'incentivar als municipis a millorar les seues infraestructures i el subministrament d'aquest recurs necessari.

 

“La província de València està immersa en un cicle de sequera per quart any consecutiu, la qual cosa converteix en crucial l'estalvi d'aigua i el consum responsable”, ha assenyalat diputat Josep Bort. Com ha destacat el delegat de Medi ambient, la falta de pluges iniciada en 2014 està sent especialment significativa en el sud-est peninsular, principalment en les províncies d'Alacant, València i Murcia, “que estan immerses en sequera meteorològica i agrícola”.

 

Segons l'últim informe de seguiment de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, la situació actual és d'alerta en la major part de la conca i especialment en les zones properes al riu Túria, a causa que la falta de pluges i el manteniment del consum han fet que es reduïsquen les reserves. “Aquesta situació fa que el consum responsable de l'aigua siga crucial l'any 2018”, ha emfatitzat el diputat.

 

València, amb la bona gestió de l'aigua

 

La província de València posseeix nombrosos paratges naturals on l'aigua juga un paper fonamental per a la vida de les persones i de les espècies de fauna i flora. Així mateix, la Corporació provincial disposa d'uns recursos propis en matèria de cicle hidràulic, que la fan idònia per a contribuir a la millora de les infraestructures de subministrament d'aigua de les entitats locals, de forma complementària a les subvencions contemplades en els plans provincials.

 

Per a tractar de pal·liar aquesta situació, la Diputació incentivarà als municipis perquè milloren l'estat de les seues infraestructures en matèria de subministrament d'aigua, i així fer-les més eficients, tant hídrica com energèticament i afavorir una gestió adequada que contribuïsca a millorar l'estalvi i aprofitament d'aquest recurs.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet