Versió per a imprimir

La Diputació de València destina 20.000 euros per a acabar el pou del Salvador d’Alborache

  • L'alcaldessa, Paqui Collado, soŀlicità ajuda al president de la Diputació, Jorge Rodríguez, per a afrontar els costos sobrevinguts del projecte
  • La instaŀlació permetrà posar fi als problemes de proveïment d'aigua d'aquesta localitat de la Foia de Bunyol
  • L'import total de l'actuació supera els 250.000 euros, que s’han finançat íntegrament amb subvencions de la Diputació
Pablo Seguí y alcaldesa de Alborache3.jpg
10/08/2016

Després de més d'any i mig d'obres i dificultats, l'Ajuntament d'Alborache podrà acabar el pou del Salvador, una instaŀlació que solucionarà els problemes de proveïment d’aigua al municipi dels darrers anys per les fallades constants en el pou vell. Açò ha sigut possible gràcies a una subvenció de 20.000 euros concedida per la Diputació de València, amb la qual es podran finançar els treballs addicionals de la xarxa hidràulica de connexió, dipòsit, electrificació i equipament del pou, no previstos en el primer projecte, que també va finançar la institució provincial, ja que la necessitat d’aquestos treballs addicionals va sorgir durant el desenvolupament de les obres.

 

El pou del Salvador és actualment l'únic punt de proveïment d'aigua potable d'Alborache, en la comarca de la Foia de Bunyol. La construcció va començar fa més de díhuit mesos per la necessitat de buscar una alternativa al pou anterior, les fallades contínues de funcionament i fugides del qual començaven a provocar problemes seriosos de desproveïment en el poble, sobretot els mesos d'estiu. Per a finançar-lo, l’Ajuntament comptava amb una subvenció de la Diputació de València. No obstant això, a mesura que el projecte avançava, començaren a sorgir modificacions que provocaren sobrecostos no previstos en l'obra i altres necessitats paraŀleles que feien necessari incrementar la inversió.

 

«Des de maig del 2015 ens hem trobat amb una dificultat darrere de l’altra», ha explicat l'alcaldessa d'Alborache, Paqui Collado, qui l'any passat ja es va vore en l'obligació de destinar els 40.000 euros del primer Pla d'Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) al condicionament, la neteja i la cloració del dipòsit del pou del Salvador a causa d'un requeriment de la Conselleria de Sanitat. «Ens demanaren l'aplicació d'un pla d'autocontrol —i no en teníem— i condicionar i netejar la caseta del dipòsit. Per a fer-ho havíem de condicionar un segon dipòsit auxiliar que ens permetera traslladar l'aigua mentres féiem l'actuació» —ha detallat Paqui Collado.

 

L'afecció a una carretera provincial i a un camí titularitat de l'Ajuntament de Bunyol i la necessitat d'adquirir uns terrenys per a situar el pal de mitja tensió necessari per a l'electrificació del pou foren altres actuacions que no es preveieren en el primer projecte i acabaren suposant un increment addicional del 10% del cost de l'obra: 20.000 euros, dels quals l’Ajuntament no disposava. Per a finançar aquestes obres, Paqui Collado demanà ajuda a la Diputació de València.

 

«En total ha calgut una inversió de més de 250.000 euros per a poder posar en marxa el pou del Salvador, però ara ja podem dir que el proveïment d'aigua potable està garantit a Alborache i que no haurem de tornar a passar pels problemes d'estius anteriors» —ha assegurat l'alcaldessa.

 

Per la seua banda, el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha recordat que la missió de la Diputació és estar al costat dels ajuntaments «treballant colze a colze amb ells per a desenvolupar les actuacions necessàries per a millorar la vida dels veïns, i no hi ha dubte que el proveïment d'aigua és una prioritat en molts municipis de la província».

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet