Versió per a imprimir

La Diputació de València destinarà més recursos als municipis per a projectes i plans urbanístics

  • La institució que presideix Jorge Rodríguez redueix la taxa que paguen els ajuntaments valencians per rebre assistència tècnica
  • Un total de 139 municipis de la província pagaran menys per aquest servei gràcies a la proposta de l'àrea d'Assessorament Municipal aprovada per majoria en el ple del mes d'octubre
Imagen
27/10/2017

La Diputació de València que presideix Jorge Rodríguez ha aprovat en el ple d'octubre una reducció de taxes, la qual cosa suposa un increment dels recursos destinats als municipis perquè aquests puguen desenvolupar els seus projectes i plans urbanístics, així com inventaris de béns i altres treballs que requereixen d'una assistència tècnica de la qual no sempre disposen.

 

La institució provincial encarrega a proveïdors externs i empreses privades especialitzades aquests treballs, dels quals després cobra un percentatge als ajuntaments. La reducció d'aquesta taxa és el que ha aprovat el ple d'octubre, amb la finalitat de dotar de major liquiditat als municipis i que puguen destinar els diners a altres necessitats.

 

Un total de 139 municipis de la província de València pagaran menys quan sol·liciten l'ajuda del servei d'assistència tècnica de la Diputació. Açò serà possible gràcies a una reordenació del barem que estableix els índexs que marquen quina quantia correspon pagar a cada població. Les rebaixes més significatives es produiran en els municipis compresos entre els 500 i els 2.000 habitants.

 

L'ordenança reguladora del preu públic que estava en vigor datava d'abril de 2003. Aquesta ordenança estableix unes quanties que es calculen en funció del pressupost municipal i de la població de cada municipi. En funció del tram en què queda el municipi es paga un percentatge o un altre per l'assistència tècnica rebuda. Les escales de població en les quals es distribuïen aquelles quanties eren “molt grans”, incloent en el mateix tram a poblacions que amb superen per poc els 500 habitants amb unes altres que estan prop dels 5.000.

 

Un exemple de resultat real és que ajuntaments que no arribaven als 1.000 habitants pagaven entre el 51% i el 60% del cost de les assistències, mentre que uns altres que s'acosten als 5.000 pagaven una xifra idèntica o similar, un 60%. Per a millorar aquesta situació s'ha creat una nova escala de població i pressupost, amb uns índexs de baremació més baixos per a municipis amb menors capacitats.

 

 

Eficiència en la gestió

 

Aquesta rebaixa en el cobrament de taxes és una mesura coherent amb la iniciativa de la Diputació de reduir de forma continuada l'aportació dels ajuntaments i que aquests puguen gestionar els seus ingressos amb una major autonomia, especialment els que més necessitats tenen, que són els municipis més xicotets. En paral·lel a aquesta taxa per assistència tècnica, la corporació també ha reduït la que paguen més de 200 ajuntaments per cedir a la Diputació la gestió dels seus impostos.

 

En paraules del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, “la nostra intenció és escoltar als pobles i cedir-los el protagonisme, que siguen els governs locals els que decidisquen”. En aquesta mateixa línia, “és important ajudar als ajuntaments facilitant-los l'assistència tècnica que precisen per a desenvolupar els seus projectes, dels quals en moltes ocasions depèn el seu creixement econòmic”.

 

Per la seua banda, la diputada d'Assessorament Municipal, Conxa García, ha destacat que “per a la Diputació és una prioritat ajudar als municipis més xicotets, que van a ser els grans beneficiats per aquesta reducció de la taxa que s'ha aprovat en el ple”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet