Versió per a imprimir

La Diputació de València farà públic el resultat dels primers informes sobre l’eficàcia de la seua gestió

  • Ens autònoms com el IVIE i la Universitat de València col·laboren amb la unitat d'avaluació de polítiques públiques creada per la corporació provincial
  • Aquest organisme, impulsat pel president Jorge Rodríguez, s'encarrega d'analitzar i avaluar el grau d'execució i l'impacte econòmic i social de les polítiques i plans d'ajudes de la Diputació
Imagen
30/03/2018

La Diputació de València va engegar al novembre de 2017 la primera unitat d'avaluació de polítiques públiques en la història de la corporació provincial. Quatre mesos després, aquest servei, que naix com a part de l'objectiu de l'equip de govern de ‘aprendre per a millorar’, es troba ja en la fase prèvia a la presentació de les seues primeres conclusions.

 

L'impulsor de la iniciativa, el president Jorge Rodríguez, ha defensat l'engegada d'aquest organisme com a “eina clau” para, entre uns altres, “conèixer l'efecte multiplicador dels diferents plans d'ajudes de la Diputació sobre el teixit productiu valencià” i “avaluar així l'impacte sobre l'economia local i, per tant, les conseqüències en el benestar de les veïnes i veïns de cada comarca”.

 

Entre els primers treballs realitzats per aquesta unitat es troba l'avaluació del pla d'ocupació de 2016, el programa d'ajudes de foment de l'ocupació creada per la Diputació dirigit a entitats locals i els seus organismes autònoms. Amb el pla ja acabat, es va a poder examinar l'impacte que ha tingut sobre els municipis i valorar la implementació i resultats del mateix.

 

Un treball conjunt

 

Aquesta unitat d'avaluació de polítiques públiques de la corporació provincial té previst enfortir al seu torn la seua gestió a través d'aliances amb entitats i institucions de reconegut prestigi com l'Institut Valencià de Recerques Econòmiques (IVIE) o la Universitat de València. Una aliança que es va gestar després d'una trobada entre el director de Recerca del IVIE, Francisco Pérez, i el president Jorge Rodríguez a l'abril de 2017. En aquella reunió, la Diputació de València i el IVIE van acordar ja “estudiar conjuntament l'impacte de les polítiques públiques” amb l'objectiu de “valorar i analitzar” l'eficàcia de la gestió de la institució provincial per a “millorar-la en el que siga possible”.

 

Així, al mateix temps que es preparen els resultats de l'estudi del pla d'ocupació de 2016, el IVIE es troba ja ultimant el seu estudi de l'impacte econòmic del pla d'Inversions Financerament Sostenibles (IFS) del mateix any, un superàvit que va suposar una inversió de 72 milions d'euros que es van distribuir entre tots els municipis de la província per a evitar que aquests diners fora a parar als bancs.

 

Aquesta primera avaluació en col·laboració amb el reconegut centre dedicat al desenvolupament i foment de la recerca econòmica servirà per a avaluar l'impacte sobre l'economia local d'aquestes línies d'ajuda i el tipus d'empreses beneficiades, així com per a conèixer l'efecte multiplicador de les subvencions i l'abast que té en la ciutadania.

 

Des de la secció d'avaluació de polítiques també s'està duent a terme un estudi basat en entrevistes a alcaldes i alcaldesses de tots els municipis de la província sobre l'avaluació de serveis i gestió de la Diputació. Un estudi similar al realitzat a inicis de legislatura que permet entendre la incidència de la corporació en la gestió municipal, així com identificar les principals vies de millora de la institució en qüestions com la satisfacció amb els serveis, la qualitat de l'acompliment, l'ètica en el finançament, el suport a polítiques públiques, el respatler institucional i el valor públic percebut.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet