Versió per a imprimir

La Diputació de València ofereix un Pla Estratègic de Subvencions per primera vegada en la seua història

  • El ‘catàleg’ ha estat presentat pel diputat d'Hisenda, Toni Gaspar, i arreplega totes les línies d'ajuda que la corporació posa a la disposició de municipis, institucions i entitats en 2018
  • La Diputació reforça el lideratge en la seua aposta per unes institucions més transparents amb la presentació d'un document que compleix amb les exigències marcades per la Sindicatura de Comptes
Imagen
08/02/2018

El diputat d'Hisenda, Toni Gaspar, ha presentat aquest dijous el primer Pla Estratègic de Subvencions de la Diputació de València, un document que arreplega totes les línies d'ajuda que la corporació provincial posa a la disposició de municipis, institucions i altres entitats per al present any.

 

Aquest “catàleg”, tal com s'ha referit al mateix el responsable d'Hisenda, “reforça el lideratge de la Diputació en la seua aposta per unes institucions més transparents, en sintonia amb allò que exigeix a les administracions públiques la Sindicatura de Comptes”. “Hem treballat durant un any per a agilitar la burocràcia i que les ajudes arriben als ajuntaments de forma més eficaç”, ha subratllat Gaspar.

 

En paraules del diputat, “és la primera vegada en la història de la Diputació que es presenta una cosa així”. Es fa, a més, en les primeres setmanes de 2018, “amb la intenció que totes les convocatòries, que suposen un total de 93 línies de subvenció directes a municipis, es publiquen en els primers quatre mesos de l'any, perquè totes les entitats i organismes tinguen temps per a recaptar, preparar i presentar tota la documentació”.

 

Autonomia i transparència

 

Aquesta identificació detallada d'ajudes és el resultat d'un intens treball de l'àrea d'Hisenda amb l'objectiu de fer més fàcil i transparent l'accés als recursos públics que concedeix la Diputació. Un esforç per augmentar les ajudes reglades enfront de les arbitràries o excepcionals, que s'han reduït un 88,37%, passant dels 34,4 milions d'euros de 2014, últim any complet de l'anterior legislatura, als 4 milions d'euros de 2017. Les reglades, en canvi, s'han incrementat un 71,87%, passant de 23,6 milions d'euros en 2014 a 83,9 milions en 2017.

 

El resultat d'aquest canvi de paradigma es notarà especialment en els ajuntaments, on els alcaldes i alcaldesses tindran accés directe a un ventall d'ajudes amb les quals engegar nous projectes que dinamitzen l'activitat local i els permeten desenvolupar la seua plena autonomia, sabent que poden comptar amb recursos per part de la Diputació.

 

Durant la roda de premsa, el diputat Toni Gaspar ha destacat que aquest Pla Estratègic de Subvencions contempla les ajudes que es donen des de totes les àrees de govern de la institució, una mostra de la “estabilitat política i econòmica” que el president de la corporació provincial, Jorge Rodríguez, ja va destacar després de l'aprovació dels Pressupostos de 2018 en el ple del mes de desembre.

Declaracions del diputat d'Hisenda, Toni Gaspar
Declaracions del diputat d'Hisenda, Toni Gaspar
La Diputació de València ofereix un Pla Estratègic de Subvencions per primera vegada en la seua història
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet