Versió per a imprimir

La Diputació de València participa en el projecte europeu OS2CAR sobre ciberseguretat

  • El finançament total del projecte supera els cinc milions d'euros, dels quals quasi el 90% procedeix de la Unió Europea
Imagen
06/09/2017

La Diputació de València s'ha sumat al projecte europeu “Operationalising Simulations in Cities for Cybersecurity Awareness and Resilience” (OS2CAR), al costat d'una pime valenciana per a presentar-se a la convocatòria de “Societats segures – protegint la llibertat i la seguretat d'Europa i els seus ciutadans” del programa Horitzó 2020.

 

El programa compta amb un finançament de 5,2 milions d'euros, dels quals la Unió Europea aporta quasi el 90% amb 4,6 milions. Es tracta d'una iniciativa amb la qual es persegueix acabar amb la bretxa existent entre el nivell de consciència cibernètica dels usuaris i el creixent nombre d'incidents que apareixen amb l'ús d'Internet i als quals han de fer front les entitats municipals.

 

Per a açò, OS2CAR es basa en l'experiència d'un consorci centrat en simulacions d'incidents cibernètics, ciberseguretat i desenvolupament d'infraestructures, així com en formació en ciberseguretat i en creació de consorcis amb ciutats i entitats municipals de tota la UE.

 

Aquests consorcis tindran dos objectius centrals. D'una banda, desenvolupar un mòdul de simulació flexible i d'última generació que avalue els impactes cibernètics en les infraestructures municipals dins d'una ciutat i se centre en diversos escenaris rellevants. I per un altre, desenvolupar un pla de formació complementari que es destinarà al personal de la ciutat als nivells més alts per augmentar la conscienciació i la resposta davant incidents de ciberseguretat, permetent la negociació d'estratègies efectives de resposta i el desenvolupament de protocols efectius.

 

El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, ha insistit en la importància de participar en “projectes innovadors com aquest, que ens ajuden a millorar els serveis que oferim a la ciutadania, superant els nous reptes que la societat de la informació ens planteja”. Entre els socis europeus es troben els ajuntaments de Zagreb (Croàcia), Rijeka (Croàcia), Iasi (Romania), dues universitats holandeses i una universitat britànica.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet