Versió per a imprimir

La Diputació de València presenta ‘Bressolant’, un llibre i CD de cançons de bressol

  • El llibre i CD forma part de la campanya Benvinguda a Casa, que la Diputació oferirà als futurs pares amb la col·laboració de les comares
Presentación Bressolant en MuVIM foto_Abulaila.jpg
02/12/2016

El Museu Valencià de la Iŀlustració i la Modernitat (MuVIM) va acollir  dijous passat la presentació del llibre i CD BressolantEl llibre de les cançons de bressol, que formarà part de la campanya Benvinguda a Casa, de la Unitat de Normalització Lingüística destinada als futurs pares. Varen participar en l’acte el diputat de Cultura, Xavier Rius; la cap de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà Sanchis, i Josep Vicent Frechina, autor de l’antologia i els textos. Varen interpretar en directe tots els temes que formen part del compacte els intèrprets Tatiana Prades, Eva Dénia, Mari Amparo Hurtado, Mireia Vives, Teresa Segarra, Cristina Blasco, Clara Andrés i Carraixet.

 

En l’acte de presentació, Xavier Rius declarà que «la nostra prioritat és recuperar el patrimoni cultural i musical» i reivindicar «com és de genuïna la cançó de bressol valenciana».

 

La cap de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà, dedicà la intervenció a parlar sobre les oportunitats d’aprenentatge amb els fills, i Josep Vicent Frechina destacà les característiques especials de la cançó de bressol i les declarà «part del patrimoni immaterial que havem de preservar».

 

El llibre i CD Bressolant, editat per Andana Editorial, conté els temes següents: La meua xiqueta és l’ama, per Mara Aranda; Tanca els ullets i dorm, perTatiana Prades; Mareta, perMireia Vives; Que vinga la soneta, per Eva Dénia; Nana, naneta, perTeresa Segarra; El xiquet de les mongetes, perMari Amparo Hurtado; El meu xic té gana, perCristina Blasco; Canta la mare, per Clara Andrés; la cançó de bressol convertida en havanera En tan alta que estaves, per Miquel Gil i Pep Gimeno BotifarraAdorm-te nineta, perDani Miquel, i Non-non, xitxet, per Carraixet.

 

Benvinguda a Casa

La campanya Benvinguda a Casa contindrà, a més del llibre i CD Bressolant, un fullet editat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per a ajudar a triar el nom dels nadons i informació dels tràmits per a normalitzar en valencià els noms i cognoms. També hi haurà com a obsequi un pitet, un adhesiu per al cotxe i una ampliació en línia dels continguts del llibre Bressolant, gràcies a la coŀlaboració de Vicent M. Garcés, que bolcarà part de la seua tesi doctoral sobre la cançó de bressol, dirigida per la doctora Gemma Lluch, de la Universitat de València.

 

La campanya Benvinguda a Casa es presentarà el primer trimestre del 2017 en la Unitat de Pediatria de l’Hospital General Universitari, amb la qual la Unitat de Normalització Lingüística està coŀlaborant per a dur el valencià en missatges positius que incentiven la salut en les sales de Pediatria i Nounats.

Xavier Rius, diputat de Cultura
Xavier Rius, diputat de Cultura
Immaculada Cerdà, cap de la Unitat de Normalització Lingüística
Immaculada Cerdà, cap de la Unitat de Normalització Lingüística
Josep Vicent Frechina, crític musical
Josep Vicent Frechina, crític musical
La Diputació de València presenta ‘Bressolant’, un llibre i CD de cançons de bressol
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet