Versió per a imprimir

La Diputació de València presenta el projecte SmartGov en el XI Fòrum d'Ocupació de la Universitat de València

  • El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, explica una iniciativa europea, en la que col•laboren universitats, administracions públiques i empreses tecnològiques, que pretén potenciar els governs intel•ligents i la participació ciutadana
Imagen
29/11/2016

El diputat Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, ha presentat la iniciativa SmartGov a joves i estudiants universitaris durant el XI Forum d'Ocupació organitzat per l'Observatori d'Inserció Professional i Assessorament Laboral de la Universitat de València. En l'acte també han participat com a socis del projecte el responsable d'Interfusion Services, Haris Neophytou, de Xipre, i el representant de Kenus Informatica, Gilberto Martinez, de Paterna.

Durant la ponència en la Facultat de Psicologia, Bartolomé Nofuentes ha explicat aquest projecte europeu, interdisciplinari i internacional, amb el qual es pretén potenciar el govern intel·ligent i obert, i la participació ciutadana a través de l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.

“Amb SmartGov volem establir un sistema efectiu de comunicació i de presa de decisions que incloga als ciutadans, els qui podran jugar un paper actiu en el disseny de les mesures que els seus ajuntaments duran a terme”, ha assenyalat el diputat. Per a açò, s'arreplegarà i analitzarà la informació de xarxes socials, periòdics i blogs, amb la finalitat d'utilitzar-la en situacions simulades en les quals l'administració pública prendrà decisions per a prevenir la reacció dels ciutadans i els grups d'interès abans d'executar nous programes públics. 

Dotat amb un pressupost de 1’65 milions d'euros, SmartGov està format per un total de nou socis. D'una banda, tres universitats: la Danube University Krems d'Àustria, la Delft University of Technology dels Països Baixos i la Cyprus University of Technology de Xipre. En segon lloc, tres administracions públiques: el municipi xipriota de Limassol, l'ajuntament de Quart de Poblet i la Diputació de València. Finalment, tres socis tecnològics: Kenus Informàtica de Paterna, ACTIVE Solution Ingenieurbüro AG d'Àustria i Interfusion Services Ltd Xipre. 

Durant les jornades celebrades del 22 al 24 de novembre en els diferents campus de la Universitat, Bartolomé Nofuentes també ha explicat el programa de Gestió i Retenció del Talent que lidera des de la Diputació de València. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet