Versió per a imprimir

La Diputació de València presenta el seu model de portals de participació ciutadana en CONSULCon17

  • 50 institucions de 16 països van participar la passada setmana en CONSULCon17, primera conferència internacional sobre CONSUL
  • El model desenvolupat per la Diputació de València, referent per a altres administracions
Imagen
24/11/2017

L'auditori Medialab-Prado de Madrid va reunir la passada setmana a representants de 50 ciutats que utilitzen l'eina Consul. Una trobada emmarcada en l'II festival de tecnologies de la participació amb el lema 'Ciutats Democràtiques'.

 

Tallers, taules i presentacions van formar part d'un intens programa que al llarg de dos dies van permetre acostar iniciatives i projectes amb un objectiu comú, l'enfortiment de la participació ciutadana.

 

La Diputació de València, a través de la Delegació de Transparència i Govern Obert que encapçala el diputat Roberto Jaramillo, ha desenvolupat un portal de participació ciutadana basat en Consul del que podran fer ús els municipis de la província de València.

 

El Servei de Transparència va ser convidat a presentar en aquesta trobada internacional la innovadora aposta realitzada des de la Diputació, per a la qual ha sigut necessària la intensa col·laboració de diferents Serveis de la corporació. La presentació va ser realitzada pel tècnic d'aquest servei, Sergio Vilata, qui també va moderar la taula de "Comunicació i Difusió". Es tracta aquest d'un Projecte destacat com a referent per a altres institucions que ja s'han interessat pel desenvolupament realitzat.

 

"Un Projecte que iniciem mesos arrere i que permetrà que els municipis de la província de València puguen disposar d'una eina lliure i gratuïta en la qual la ciutadania puga proposar, modificar, discutir i votar mesures i objectius, facilitant la relació i col·laboració entre ajuntaments i ciutadania" ha destacat el diputat de Transparència i Govern Obert, Berto Jaramillo.

 

Estratègia GO!

 

La iniciativa de la Diputació de València respon a l'Estratègia GO de la Delegació de Transparència i Govern Obert que pretén enfortir la cultura de la transparència i obertura institucional. La plataforma s'ha adaptat a les necessitats específiques dels municipis valencians per al seu ús en un entorn bilingüe.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet