Versió per a imprimir

La Diputació de València recolza amb 1,3 milions d’euros el pla del Consell contra la despoblació

  • • L’ajuda de la corporació provincial s’aprovarà en el ple del pròxim dimarts i se sumarà als 20,6 milions del Fons de Cooperació Municipal
  • • La Generalitat fixa sis requisits que regulen una ajuda que beneficiarà 46 municipis de la provincia de València
Imagen
25/10/2018

La Diputació de València recolzarà el pla del Consell contra la despoblació amb 1.300.000 euros. Aquesta aportació ha sigut confirmada hui dijous per la vicepresidenta segona i diputada de l’àrea d’Hisenda, Rebeca Torró, durant la reunió del Fons de Cooperació Municipal per a la lluita contra el despoblament, celebrada al palau de la Generalitat.

 

Torró ha anunciat que la Diputació aprovarà en el ple del pròxim dimarts 30 d’octubre una modificació de crèdit per a aportar “el 50% de les ajudes que adjudicarà la Generalitat amb aquest pla que pretén frenar l’èxode de persones dels pobles d’interior”.

 

La iniciativa, que va partir del president de la Generalitat Ximo Puig, s’ha plasmat en un decret que regula quins municipis seran els beneficiaris d’aquestes ajudes. Els requisits per rebre-les fan referència a la densitat de població, creixement demogràfic, taxa de creixement vegetatiu, índex d’envelliment i de dependència i taxa migratòria. També podran ser objecte d’aquest impuls institucional els pobles que, encara que no complisquen els paràmetres exigits, pertanyen a àrees funcionals amb una densitat demogràfica igual o inferior a 12,5 habitants per quilòmetre quadrat. L’import màxim de les ajudes és de 100.000 euros.

 

La Generalitat ha destinat 3 milions d’euros per a aquest pla contra la despoblació. La Diputació aporta 1,3 milions que significaran la meitat dels ingressos que rebran els 46 municipis de la província de València que s’han adherit a aquestes ajudes.

 

La vicepresidenta segona de la corporació provincial ha volgut destacar que “la Diputació, evidentment, havia d’adherir-se a una iniciativa com aquesta impulsada des de presidència de la Generalitat. Nosaltres ja hem fomentat diversos plans en aquest sentit, però tenim clar que hem de recolzar projectes com aquest i col·laborar entre institucions per beneficiar els municipis valencians”.

 

En aquesta legislatura, la Diputació ha emprat 20 milions d’euros destinats a municipis de menys de 5.000 habitants i ha impulsat plans de desenvolupament rural per incentivar l’ocupació i frenar l’abandó en zones despoblades. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet