Versió per a imprimir

La Diputació de València situa la seguretat vial com a prioritat en el XXIV congrés nacional de carreteres locals

  • El Centre Cultural La Beneficència, seu cultural de la corporació, ha acollit aquesta setmana el simposi de carreteres locals més important d'Espanya, que s'ha celebrat per segona vegada a València
  • El responsable de Carreteres, Pablo Seguí, ha destacat la implicació de la Diputació a l'hora de posar als usuaris més vulnerables com a protagonistes en cadascuna de les actuacions de l'administració
  • Entre les conclusions del congrés destaca la necessitat de crear una normativa específica per a les carreteres locals
Imagen
29/04/2018

La Diputació de València ha marcat l'agenda del XXIV simposi de Vies i Obres de l'Administració Local (Vyodeal) que s'ha celebrat aquesta setmana en el Centre Cultural La Beneficència. La seu cultural de la corporació provincial ha servit com a punt de reunió per a ponents, representants polítics i empreses responsables de la gestió de les carreteres de titularitat provincial, vinguts des de tota Espanya per a compartir i analitzar diferents estratègies. Entre les conclusions destaca la necessitat de crear una normativa específica per a les carreteres locals.

 

En aquest context, el responsable de Carreteres i Infraestructures, Pablo Seguí, va clausurar el congrés, organitzat per l'Associació Espanyola de la Carretera (AEC) amb el suport de la Diputació, destacant la prioritat de la institució, la seguretat vial, entorn de la qual han girat d'una manera o un altre totes les presentacions, posant de manifest quin ha de ser la principal aposta de l'administració en la gestió de les xarxes de comunicacions, amb especial atenció als usuaris més vulnerables, com a ciclistes i vianants.

 

Així ho van destacar en les seues intervencions finals tant el diputat de Carreteres com el director de l'àrea en la institució valenciana i ponent general de Vyodeal, Javier Piedra, així com el director general de la AEC, Jacobo Díaz. “Tots els que ens hem donat cita ací tenim un denominador comú, que és el de gestionar des d'un mateix tipus d'administració”, va exposar Seguí.

 

“Un denominador comú que ens dota d'una organització, unes eines i un marc legal similars i que, no obstant açò, tal com hem vist al llarg d'aquest congrés, a causa de la diferència de realitats a les quals ens enfrontem, ja siga per l'extensió de les nostres xarxes, la nostra orografia o les peculiaritats de la distribució poblacional i territorial, ens ha portat a establir formes de gestionar diferents”, ha ressaltat el diputat.

 

“Però diferents no significa excloents”, va remarcar en el seu discurs. “Sobretot tenint en compte que totes eixes formes de gestionar van dirigides en l'actualitat a aconseguir el mateix objectiu: garantir la comunicació entre tots els veïns i veïnes dels nostres territoris i fer-ho de la forma més segura possible, de manera que es garantisca la convivència de tots els usuaris que transiten per les nostres vies i es reduïsca el nombre d'accidents”.

 

Menys accidents

 

El propi president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ja va destacar en la ponència inaugural de Vyodeal la significativa reducció d'accidents experimentada en les carreteres de la Diputació en els últims tres anys, gràcies en part al nou enfocament aplicat a la planificació de les obres. El congrés no s'ha centrat únicament en aquest aspecte, i al llarg dels tres dies de ponències i intervencions ha posat sobre la taula qüestions de gran importància, com els aspectes legals que condicionen el dia a dia de l'Administració, amb especial atenció a la nova Llei de Contractes.

 

Així mateix, s'han abordat documents tècnics amb l'objectiu de constituir un marc de referència comuna per a totes les administracions locals en l'impuls de projectes, noves solucions en matèria de conservació, i s'ha posat el focus en la innovació en matèria de tècniques i productes que, aplicats als projectes d'obra “poden ajudar a millorar l'eficiència, durabilitat i sostenibilitat de les actuacions que duguem a terme”, va destacar Seguí.

 

Seguí va concloure la seua intervenció amb el missatge que donava títol al programa: “Les xarxes locals són un servei bàsic de política social, en el centre neuràlgic de la qual ha d'estar la ciutadania, i és la nostra responsabilitat que aqueixes xarxes siguen, no solament funcionals sinó, per sobre de tot, segures”.

 

Ha sigut la segona vegada que Vyodeal, el germen de la qual va sorgir en 1968, fa escala a València. Tal com va explicar el coordinador tècnic i exfuncionari de la Diputació, Francisco Selma, la intenció d’eixe primer grup promotor era generar una oportunitat per a l'intercanvi d'experiències i l'aprenentatge. A la llum de les conclusions això “s'ha aconseguit”, o almenys és la sensació amb la qual l'àrea de Carreteres torna d'aquesta cita.

 

En paraules del diputat: “Vyodeal ha constituït una fantàstica oportunitat no solament per a exposar allò que fem, sinó per a aprendre de les experiències d'altres administracions, plenar-nos de noves idees i descobrir iniciatives susceptibles de ser adaptades o fins i tot copiades”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet