Versió per a imprimir

La Diputació de València subvenciona amb 550.000 euros vint-i-un projectes d’ONGD

  • La corporació ha seleccionat dotze projectes de cooperació en tercers països i nou projectes de sensibilització a desenvolupar en la província
  • La Junta de Govern aprova subvencions a l’Associació de Discapacitats Interculturals del Món i a la Mostra Internacional de Titelles de la Vall d’Albaida
16/10/2012

 

La Junta de Govern de la Diputació de València ha aprovat este matí subvencionar amb 550.000 euros un total de vint-i-un projectes de cooperació al desenvolupament i sensibilització social, dirigits per organitzacions no governamentals per al desenrotllament (ONGD) amb presència i delegació en la província.

Els vint-i-un projectes han sigut seleccionats entre un total de cent vint-i-una propostesen vint-i-sis països, presentades a la convocatòria d’ajudes 2012, feta per la corporació provincial en l’àmbit de la cooperació internacional.

La corporació provincial ha seleccionat, a través del Consell Assessor de Cooperació Internacional, dotze projectes de cooperació per a dur a terme en tercers països, amb un pressupost global de 500.000 euros.

Els projectes que han obtingut la màxima puntuació, segons el barem establit, són els de les organitzacions F.Musol, Farmamundi, Pau i Solidaritat, Terra Pacífico, Fuden, ACPP, F. Intermón Oxfam, Petjades, Cerai, U. Pobles Solidaris, F. Vicente Ferrer i Manos Unidas.

A més, la Diputació finançarà amb un total de 50.000 euros els nou projectes de sensibilització en la província de València que han superat amb més èxit els requisits de la convocatòria institucional, que corresponen als presentats per Globalmon, F. Dasyc, CE ACNUR, ACPP, ACOEC, UNRWA, Habitáfrica, Médicos del Mundo i Creu Roja.

Els projectes subvencionats estan destinats, principalment, a sectors de població de comunitats empobrides i amb escassos recursos, dones, xiquets i poblacions indígenes.

Altres subvencions de la Diputació

La Junta de Govern ha aprovat una subvenció singular a l’Associació de Discapacitats Interculturals del Món (ADIM) per a col·laborar en el manteniment de l’entitat per a enguany.

Així mateix, s’ha donat el vist i plau a la concessió d’una subvenció a la Fundació Investigació de l’Hospital General Universitari de València per a col·laborar en la construcció del centre científic docent i la realització de l’estudi per a instal·lar aules per a les pràctiques clíniques que s’hi desenvoluparan.

Mostra internacional de titelles

En l’apartat de Cultura, s’ha aprovat la concessió de la subvenció complementària a la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, per la qual cosaes continuarà col·laborant en la XXVIII Mostra Internacional de Titelles de la Vall d’Albaida.

La tradicional Mostra de titelles se celebrarà en el Museu Internacional de Titelles d’Albaida (MITA).

Des que la Mostra va donar els primers passos, han passat un total de 28 anys. Allò que en un principi pareixia ser només la idea d’un grup de titelles de la Vall, és ara tota una aposta dins del panorama teatral de la Comunitat Valenciana que, a poc a poc, arriba a ser tot un punt de trobadaentre companyies de titelles valencianes, nacionals i internacionals.

Per això, la Mancomunitat de la comarca aglutina els esforços de la Diputació de València i dels ajuntaments de les localitats participants.

Finalment, La Junta de Govern també ha aprovat la concessió de la subvenció a la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana per a les seues activitats acadèmiques.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet