Versió per a imprimir

La Diputació destina 1 milió d'euros a la reactivació de l'esport valencià

  • L'Àrea d'Esports de la corporació elabora un pla de mesures urgents per a ajudar als esportistes valencians afectats socioeconòmicament per la pandèmia
  • L'objectiu és garantir la seguretat en la volta a l'activitat, així com ajudar a la supervivència de les federacions i clubs, incloent a totes les disciplines esportives
Imagen
31/07/2020

L'Àrea d'Esports de la Diputació de València s'ha marcat com a objectiu principal en el que resta d'any ajudar a la reactivació del sector esportiu durant esta etapa post COVID19, amb la finalitat d'agilitar el màxim possible la volta a la normalitat. Per a això, s'ha aprovat una línia d'ajudes d'1 milió d'euros, dirigida de manera directa als esportistes valencians afectats tant social com econòmicament per la crisi sanitària, per a assegurar el manteniment de la pràctica esportiva.

 

El diputat d'Esports, Andrés Campos, destaca que “a més es tracta d'un pla en el qual es treballarà amb totes les disciplines esportives i per tant amb les seues federacions, però el rellevant és que estem parlant d'una ajuda directa a l'esportista”.

 

L'esport ha sigut sens dubte un dels sectors més afectats per la pandèmia, a causa de la paralització total de tota activitat durant les setmanes de confinament, amb el consegüent impacte negatiu en termes no sols esportius, sinó també econòmics i d'ocupació.

 

Davant semblant panorama, la delegació que dirigix Andrés Campos, ha hagut de reorientar el seu esforç pressupostari a reimpulsar l'activitat esportiva, ajudant a la supervivència de les entitats més vulnerables, i al mateix temps aprofitar l'extraordinària situació i establir les bases per a dotar al sector d'una major capacitat d'adaptació de cara al futur.

 

Quatre eixos d'actuació

 

Així, els reptes derivats de les conseqüències del COVID19, i als quals s'espera fer front mitjançant l'ajuda aprovada, passen per 4 eixos. El primer d'ells se centra en implantar les mesures higiènic sanitàries necessàries per a garantir la seguretat en la volta a la competició.

 

En el terreny econòmic, es tracta d'assegurar la supervivència de les federacions clubs més vulnerables, així com ajudar tant als esportistes professionals que s'han vist privats de competir nacional i internacionalment, com als treballadors del sector que s'han vist afectat per la crisi.

 

La tercera pota de la línia d'ajudes fa referència a la transformació digital en l'esport provincial, clau per a garantir la seua continuïtat i millorar la seua capacitat d'adaptació davant futures crisis.

 

L'últim eix és el relacionat amb els aspectes socials, concretament en la lluita contra el sedentarisme entre la població per a fomentar la pràctica esportiva generalitzada, ja que està demostrat que mantindre un estil de vida saludable és un dels mecanismes més eficaços per a fer front a diferents malalties.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet