Versió per a imprimir

La Diputació destina 200.000 euros a completar la tercera fase de millora de la seguretat vial en la CV-675 entre Gandia i Barx

  • El diputat de Carreteres ha destacat que les obres se centraran en adequar les cunetes que no van ser objecte d’actuació en l’anterior projecte, executat ara fa un any amb una inversió de 2,6 milions d’euros
Imagen
31/05/2017

Un total de 195.424,61 euros és la quantitat que la Diputació de València té previst invertir en la millora de les cunetes de la CV-675, de Gandia a Simat de la Valldigna per Barx, a fi de completar l'actuació en matèria de millora de la seguretat vial en el denominat tram III d’aquesta via, comprès entre els punts quilométricos 3,6 i 6,2. La intenció és adequar aquelles cunetes que no van ser objecte d'actuació en l'anterior projecte i que coincideixen en la seua ubicació amb zones amb un reduït ample de voral, per la qual cosa poden plantejar algunes manques en les condicions de seguretat dels usuaris.


Les obres de millora de la seguretat vial en la CV-675 entre Gandia i Barx, tram III, que van concloure fa ara un any, incloïen l'execució de dues rotondes, la construcció d'una mitjana per a reduir la velocitat, la creació d'un carril bici i d'un separador de la via de servei, a més de la millora del drenatge de la via. D'altra banda, i per a donar continuïtat a la segona fase del projecte, es va realitzar una glorieta en el punt quilomètric 3,5 i es va condicionar la intersecció amb el camí de L’Ermita. Tal com ha destacat el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, “es va tractar d'una complexa actuació que es va desenvolupar al llarg de 10 mesos i el pressupost dels quals superava els 2,6 milions d'euros, gràcies a la qual es va aconseguir una notable millora de la funcionalitat, accessibilitat i seguretat vial d'aquesta carretera”. 

 

No obstant açò, el projecte no contemplava l'actuació sobre les cunetes del marge esquerre en el tram entre la nova glorieta de connexió amb el camí de L’Ermita i la d'intersecció amb el camí del Pinet, així com les cunetes del marge dret entre la glorieta anterior i el final del nou carril bici. El nou projecte, pendent de licitació, preveu modificar la geometria actual d'aquestes cunetes i revestir-les de formigó, de manera que es permeta el seu pas segur per aquells vehicles que poguessen eixir-se de la via. Aquesta actuació requerirà en alguns punts de l'execució complementària d'instal·lacions de drenatge i evacuació d'aigües, així com d'accessibilitat a propietats adjacents i de creació de continuïtat amb les cunetes existents.


Pablo Seguí ha declarat que amb aquesta obra, el termini de la qual d'actuació és d'un mes i mig, “es completa l'actuació duta a terme en aquest tram de la carretera de Gandia a Barx, aconseguint que siga completament segura des de tots els punts de vista i per a tot tipus d'usuaris”.


En aquest sentit, el diputat de Carreteres ha insistit que “totes les actuacions que es desenvolupen des de l'Àrea de Carreteres de la Diputació de València tenen com a principal objectiu vertebrar el territori millorant la seguretat vial i potenciant la mobilitat sostenible”, un concepte que, tal com ha detallat “pansa per situar en un primer plànol dins de la planificació de l'àrea de Carreteres a altres tipus d'usuaris, com els vianants i els ciclistes, que estan adquirint un important protagonisme en aquesta nova etapa”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet