Versió per a imprimir

La Diputació destina 270.000 euros a millorar el pas de la CV-655 pels barrancs de Les Caves i Bencinill

  • L'Àrea de Carreteres està ultimant el calendari d'execució d'una obra que permetrà rehabilitar i reforçar l'estructura sobre Els Caves i ampliar a dos carrils la calçada del pas sobre el Bencinill
  • Pablo Seguí recorda que el gruix de les inversions en les vies de titularitat provincial tenen per objecte millorar la seguretat en la circulació de vehicles i persones
Imagen
14/12/2016

L'Àrea de Carreteres de la Diputació de València té previst iniciar en breu les obres de la CV-655, que uneix Ontinyent i Fontanars dels Alforins, partint del Pou Clar. Dues actuacions que, amb un import global de 270.685 euros, permetran rehabilitar l'estructura del pas sobre el barranc dels Caves i ampliar la calçada en el pontón sobre el barranc de Bencinill, punt en el qual la carretera actualment s'estreny a un sol carril.

Ambdues intervencions permetran augmentar la seguretat en la circulació d'una via, que es caracteritza per creuar un elevat nombre de barrancs al llarg del seu traçat. Precisament, la complexitat estructural d'alguns d'aquests passos va provocar en el seu moment que hagueren de construir-se amb una amplària menor a la de la resta de la via, fent que es reduïra la calçada a un sol carril. Aquest és el cas del barranc de Bencinill, en el punt quilomètric 12,100, encara que no és l'únic. En situació similar es troba el pas barranc de la Vall Seca, també amb un sol carril de circulació. 

Encara que als plans de la Diputació de València també figura una intervenció futura sobre aqueix altre pas, la decisió d'actuar ara en el de Bencinill es deu al fet que, en aqueix punt, la carretera presenta un brusc descens que suposa un risc afegit per a la circulació. 

Per a solucionar-ho, i augmentar d'aquesta manera la seguretat en la via, l'Àrea de Carreteres ha elaborat un projecte que planteja ampliar l'estructura existent mitjançant la col·locació en paral·lel d'una altra formada per plaques prefabricades, sobre la qual es realitzarà l'extensió de la plataforma. D'aquesta manera, tal com explica Baltasar Teruel, tècnic responsable de la Demarcació de Carreteres de L'Alcúdia, s'assegura l'obtenció d'un ample suficient de calçada per a poder generar aqueix segon carril, donant solució de continuïtat a la via. El pressupost d'aquesta actuació ascendeix a 119.803,81 euros.

Respecte a l'actuació en el pas sobre el barranc de Les Caves, situat en el punt quilomètric 8,400 també en el terme municipal d'Ontinyent, el principal objectiu de l'obra projectada, és rehabilitar i reforçar una estructura que presenta algunes fissures que, de no reparar-se, podrien posar a llarg termini en risc la seua conservació. Per a evitar-ho, es va a dur a terme una doble intervenció de reparació de danys actuals i de reforç i prevenció de danys futurs, mitjançant la reparació de fissures i esquerdes, la regeneració de la vora de la cornisa, l'execució d’escorrentius que permeten l'eixida de l'aigua i el recalce de la fonamentació. Una actuació integral que compta amb un pressupost de 150.881,84 euros.

Precisament aquest pas, el de Les Caves, va ser construït en el seu inici amb una plataforma reduïda com la del de Benincill, que deixava un ample de calçada d'amb prou faenes 3,50 metres, encara que fa ja diversos anys que la Diputació de València va dur a terme la seua ampliació fins als 7 metres actuals. 

1,28 milions per a manteniment en la Demarcació de L'Alcúdia

Les carreteres de la Vall d'Albaida s'inclouen en la demarcació de L’Alcudia de Crespins, que abasta també La Costera, La Canal de Navarrés i La Safor. Les intervencions plantejades s'inclouen en un projecte més ampli per al desenvolupament de diverses actuacions i millores funcionals en diverses vies d'aquesta demarcació, en el desenvolupament de la qual la Diputació de València preveu invertir enguany una mica més d'1,28 milions d'euros, el 33% dels quals es destinaran a carreteres de la Vall, on està previst executar, a més del projecte de la CV-655, diverses obres de millora de la mobilitat i la seguretat en la circulació per als vianants i ciclista en els termes municipals de L'Olleria, Ontinyent i Fontanars dels Alforins.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet