Versió per a imprimir

La Diputació destina per primera vegada 200.000 euros a associacions i col·lectius que promoguen la igualtat i la lluita contra la violència masclista

  • La diputada d'Igualtat, Isabel García, defineix a aquestes associacions com “el motor que impulsa la sensibilització ciutadana”
  • Se subvencionaran amb fins a 5.000 euros aquells tallers, cursos, activitats culturals i projectes concrets la finalitat dels quals i el contingut incloga la perspectiva de gènere
Imagen
20/07/2016

La Diputació de València, a través de l'’Area d'Igualtat, Joventut i Esports, destinarà enguany, per primera vegada en la seua història, un total de 200.000 euros per a finançar accions i programes impulsats per associacions, col·lectius i organitzacions sense ànim de lucre l'activitat principal dels quals consistisca en el desenvolupament d'accions a favor de la igualtat entre homes i dones, la inclusió de les dones en la societat i la lluita contra la violència de gènere.

Aquesta nova línia d'ajudes sorgeix del convenciment de l'important paper que aquests col·lectius juguen en la visibilització i conscienciació de la societat enfront de dos temes tan importants i que afecten especialment a la dona, com són la igualtat i la lluita contra la violència de gènere.

 

Tal com ha explicat la diputada d'Igualtat, Isabel García, “les associacions són el motor que impulsa la sensibilització ciutadana i per açò mateix són un instrument en el qual podem recolzar-nos per a complir amb l'objectiu que ens hem marcat en matèria d'Igualtat. Però al mateix temps són entitats que necessiten del suport de l'administració per a comptar amb els recursos necessaris que els permeten desenvolupar la seua labor, i aquest és precisament l'objectiu que persegueixen aquestes ajudes”.


Com ja va destacar el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, durant la reunió mantinguda el passat mes de setembre amb representants d'associacions feministes de la província de València, “no volem que cap associació ni cap ajuntament es quede solament en aquesta lluita”. 


En concret, podran ser objecte de subvenció les accions, programes o projectes concrets, com ara tallers, cursos, conferències i activitats culturals, per exemple, que vagen encaminats a promoure l'apoderament i la participació activa de les dones en la societat, a prevenir la violència masclista, així com a sensibilitzar a la població en general o a un sector en particular en pro de la igualtat d'oportunitats entre dones i homes. Es requerirà expressament que la perspectiva de gènere forme part de la finalitat i contingut de totes les activitats. 


Cada entitat o col·lectiu podrà presentar únicament un projecte o activitat i la subvenció màxima que podrà rebre serà de 5.000 euros, de la qual es podrà destinar fins a un 15% per al pagament de les despeses corrents i de manteniment de l'associació. D'aquesta manera, les ajudes pretenen servir per a contribuir a la viabilitat econòmica d'aquests col·lectius.

L'Àrea d'Igualtat de la Diputació de València compte per a aquest 2016 amb un pressupost global d'1.250.000 euros; una xifra que està permetent desenvolupar el pla d'acció específic dissenyat per la institució provincial per a promoure la participació de les dones en tots els sectors, a integrar la perspectiva de gènere en les polítiques locals i a eliminar la violència de gènere i que s'ha traduït, entre uns altres, en la creació del primer Pla contra la Violència de Gènere, dirigit a tots els ajuntaments de la província, o en les ajudes a la implantació de Plans d'Igualtat en els ajuntaments de menys de 30.000 habitants. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet