Versió per a imprimir

La Diputació difon en escoles, clubs i ajuntaments un llibre amb la història de 24 esportistes valencianes

  • ‘Referents esportistes valencianes’, del periodista Raúl Cosín, recull la trajectòria i obstacles que degueren superar dones com Concha Montaner, Anabel Medina o Ruth Aguilar, entre altres
Imagen
02/12/2019

La Diputació de València difondrà en centres escolars i esportius, clubs, biblioteques, universitats, federacions i ajuntaments de la província el llibre ‘Referents esportistes valencianes’, que recull la trajectòria i obstacles que han hagut de superar per a arribar a l'elit 24 dones que practiquen diferents disciplines esportives, entre elles l'atleta Concha Montaner, la tennista Anabel Medina i la jugadora de bàsquet Anna Montañana.

 

Este projecte educatiu i divulgatiu, que pretén visibilitzar l'esport femení valencià, té com a autor al periodista Raúl Cosín, qui va presentar l'obra en el Saló de Plens de la Diputació al costat del diputat d'Esports, Andrés Campos. En paraules de Cosín, “esta és una obra d'històries i valors, amb un to natural i senzill que ens presenta a les persones sobre la base de l'esport que practiquen”.

 

Per part seua, el responsable provincial d'Esports, Andrés Campos, va arrancar la presentació assegurant que este és “un treball fet amb molt d'afecte i responsabilitat”. Per al diputat, “parlar en clau d'esport femení suposa parlar d'un dels grans reptes que tenim per davant per a aconseguir la igualtat efectiva entre homes i dones”. Este és un projecte que teníem l'obligació de fer al costat de Raúl i estes grans esportistes valencianes”, va afegir Campos.

 

En l'acte de presentació del llibre, en el qual també va estar present la diputada Pilar Molina, van participar moltes de les protagonistes de l'obra, referents de l'esport femení valencià com l'atleta paralímpica Ruth Aguilar, que va compartir taula amb el diputat i el mateix Raúl Cosín, erigint-se en “la veu de totes les dones esportistes, del seu treball i les fatigues que hem passat durant anys”.

 

Les protagonistes

 

A més de la tennista Anabel Medina, Anna Montañana i les atletes Concha Montaner i Ruth Aguilar, protagonitzen el llibre de Raúl Cosín la també atleta Mónica Pont; les jugadores d'handbol Susana Pareja i Silvia Navarro; la ciclista Anna Sanchis; les futbolistes Ivana Andrés i Ruth García; les gimnastes Elena López i Sara Moreno; les jugadores d'hoquei Lola Riera i Amparo Gil; i Estefanía Juan, que practica Harterofilia.

 

Al costat d'elles, les nadadores Merche Peris i Lydia Morant; les jugadores de voleibol Asunción Doménech i Ana Tostado; les tennistes Arantxa Parra i Lola Ochoa; les judokes Ana Carrascosa i Mónica Merenciano i la jugadora de pilota Ana Belén Giner.

 

L'obra ‘Referents esportistes valencianes’ compta amb la fotografia d'Eduardo Manzana, disseny de Showbranding i un annex d'Ana Ribas. L'autor, Raúl Cosín, és llicenciat en Periodisme per la Facultat Cardenal Herrera-CEU i al llarg de la seua trajectòria professional ha passat per diferents mitjans impresos, radiofònics i digitals, sent promotor del projecte ‘visibilitas.com’, una web especialitzada en esport femení en clau nacional.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet