Versió per a imprimir

La Diputació distribueix una col·lecció de llibres amb rutes ciclistes entre les biblioteques i municipis valencians

  • ‘Monografies' inclou una col·lecció de 5 llibres dividits entre Projectes de Vies Ciclistes, el primer tom, i Xarxa d'Itineraris Ciclistes i Per als vianants de l'Horta, que es completa amb altres 4 llibres
  • La iniciativa busca que qualsevol persona de la província puga obtenir sense cost algun, informació sobre projectes de vies ciclistes, així com itineraris tant per a ciclistes com a vianants
Imagen
07/11/2017

La Diputació de València, mitjançant la delegació d'Assessorament Municipal que encapçala la diputada Conxa García, ha lliurat recentment als municipis valencians una col·lecció de llibres denominada 'Monografies', perquè arriben a totes les biblioteques públiques de la província i puguen fer ús d'aquestes col·leccions qui ho precise, ja que estaran a disposició i abast de tots els ciutadans.

 

Aquesta col·lecció, amb un total de cinc llibres, es divideix en Projectes de Vies Ciclistes, que abasta el primer tom, i altres quatre llibres dedicats a la Xarxa d'Itineraris Ciclistes i Per als vianants, tant de l'Horta Nord com de l'Horta Sud de València.

 

Aquest repartiment s'ha fet en les biblioteques públiques i els departaments tècnics dels ajuntaments. També s'han distribuït per col·legis professionals d'arquitectes i per les universitats públiques de València, Alacant i Castelló, així com en els departaments tècnics de la Generalitat. Tècnics, estudiants o arquitectes tindran en aquest llibre un document de consulta apropiat per a projectar i executar les diferents solucions per a vies ciclistes que puguen plantejar-se en els municipis valencians, tant en trams urbans com a interurbans.

 

L'objectiu principal d'aquestes publicacions és recopilar i comparar la bibliografia existent a Espanya referent al projecte de vies ciclistes: tipologia, seccions, traçats, ferms, obres de pas, drenatge, interseccions, senyalització i abalisament, per a obtenir una visió general de la situació actual d'aquesta matèria unificant criteris que puguen servir de base per a la realització d'una futura norma tècnica de comuna aplicació. D'aquesta forma, s'intenta establir una forma de disseny de futures vies ciclistes per a oferir criteris apropiats als projectistes d'aquestes infraestructures.

 

Xarxa d'Itineraris Ciclistes i Per als vianants

A més de l'aspecte tècnic que ofereix el primer tom d'aquesta col·lecció, 'Monografies' comprén, en altres quatre toms, la Xarxa d'Itineraris Ciclistes i Per als vianants de L'Horta. Una xarxa de recorreguts per als vianants i de carril bici que connecta els diferents nuclis i combina el gaudi del paisatge, l'ús lúdic de l'horta i el foment, al mateix temps, de la cohesió territorial i el sentit de pertinença.

 

La diputada d'Assessorament Municipal, Conxa Garcia, indica que "la descripció d'aquesta xarxa de recorreguts ciclistes i per als vianants té com a principal objectiu acostar l'Horta a la població urbana, facilitant el coneixement d'una xarxa secular de camins històrics en l'àrea metropolitana de València".

 

Dels 241 llibres repartits en biblioteques, universitats, departaments tècnics i col·legis d'arquitectes, 135 són col·leccions completes que abasten des dels Projectes de Vies Ciclistes fins a l'últim tom de Xarxa d'Itineraris Ciclistes i Per als vianants de l'Horta i els 106 restants són els pertanyents a Projectes de Vies Ciclistes.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet